Ronaldo je vždy jednotka. Bale túži zopakovať grécku rozprávku

Gareth Bale (vpravo) priviedol Wales do osemfinále a vyhlasuje, že s ním chce vyhrať celý turnaj.
Gareth Bale (vpravo) priviedol Wales do osemfinále a vyhlasuje, že s ním chce vyhrať celý turnaj. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|5. júl 2016 o 14:14

Súboj dvoch klubových spoluhráčov a najväčších hviezd na európskom šampionáte prinesie stretnutie Portugalska s Walesom.

BRATISLAVA. Keď v roku 2013 prichádzal Gareth Bale do Realu Madrid, viaceré médiá informovali, že Tottenham za neho zinkasoval 101 miliónov eur.

Vedenie kráľovského klubu to poprelo. O štyri roky skôr totiž prišiel z Manchestru United Cristiano Ronaldo „len“ za 93 miliónov eur.

V klube nechceli ohroziť dobré vzťahy s portugalskou hviezdou a oficiálnu sumu za waleského krídelníka stanovili na 91,2 mil. eur.

Cristiano Ronaldo je známy tým, že potrebuje byť vo všetkom absolútna jednotka. V zmluve má aj klauzulu, že musí mať najväčší plat z celého tímu. V kabíne si vyžaduje rešpekt.

Cristiano Ronaldo (hore) oslavuje gól so spoluhráčom Garethom Baleom.
Cristiano Ronaldo (hore) oslavuje gól so spoluhráčom Garethom Baleom. (Autor: TASR/AP)

„Cristiano Ronaldo je jedným z najlepších hráčov na svete. Je aj jedným z dôvodov, prečo som sa ocitol v tomto klube. Chcem s ním získať veľa trofejí pre Real,“ povedal po príchode do španielskej metropoly Bale.

Dvakrát spolu vyhrali Ligu majstrov, raz Španielsky pohár a Európsky superpohár. Teraz budú dvaja spoluhráči veľkými rivalmi.

V semifinále európskeho šampionátu sa v stredu o 21.00 v Lyone postaví proti sebe Portugalsko proti Walesu.

Je lepší ako Messi a Ronaldo

Sú to futbalisti, ktorí od začiatku európskeho šampionátu pútajú najväčšiu pozornosť. Hoci obaja vyhlasujú, že to bude súboj ich rodných krajín, diváci budú v očakávaní, kto z nich bude lepší a privedie svoje mužstvo do finále.

Ronaldo zaznamenal v uplynulej sezóne v drese Realu 51 gólov a 13 asistencií, Bale mal na svojom konte 19 zásahov a 11 prihrávok. Kým v klube hrávajú skôr na krídle, v reprezentácii sa často posúvajú až na hrot.

Záverečný turnaj zatiaľ lepšie vychádza Balovi. Skóroval trikrát a aj v osemfinále so Severným Írskom bol posledným Walesanom, ktorý sa dotkol lopty, kým si ju McAuley nezrazil do vlastnej siete.

„Momentálne je Gareth Bale lepší ako Messi a Ronaldo. Hrať proti Ronaldovi nebude nič výnimočné. Veď každý deň trénujem vedľa najlepšieho hráča a tým je Bale,“ skonštatoval Hal Robson-Kanu pre tribalfootball.com

„Vieme, že Gareth Bale je pre Wales rovnako dôležitý ako pre nás Cristiano Ronaldo, ale nemyslím si, že sa mu budeme musieť osobitne venovať. Sústredíme sa iba na seba, budeme

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Ronaldo je vždy jednotka. Bale túži zopakovať grécku rozprávku