Ronaldinho získal s Flamengom prvú veľkú trofej

SITA|2. máj 2011 o 08:30

Brazílsky futbalista Ronaldinho sa v nedeľu tešil z prvej významnej klubovej trofeje od roku 2006.

RIO DE JANEIRO. Brazílsky futbalista Ronaldinho sa v nedeľu tešil z prvej významnej klubovej trofeje od roku 2006 a triumfu v Lige majstrov s FC Barcelona. Jeho súčasný tím Flamengo získal Rio Cup a stal sa absolútnym šampiónom štátu Rio de Janeiro.

Flamengo uspelo vo finále Rio Cupu - druhej časti regionálneho šampionátu, tzv. Cariocy, proti Vasco da Gama, o výsledku po bezgólovom priebehu rozhodol až rozstrel zo značky pokutového kopu - 3:1.

"Pre toto som sa vrátil do Brazílie. Po toľkých rokoch bez jedinej trofeje je to nádherný pocit uspieť vo svojej vlasti," rozplýval sa bývalý hráč Gremia, Paríža St. Germain či AC Miláno, odkiaľ v januári zamieril do Brazílie. Už vo februári stihol pomôcť Flamengu k víťazstvu 1:0 vo finále Pohára Guanabara, keď rozhodol excelentným priamym kopom do siete Boavisty.

Flamengo je ako držiteľ oboch čiastkových titulov celkovým šampiónom Cariocy, tradičné finále medzi víťazmi oboch pohárových súťaží sa hrať nebude. Rovnako tomu bolo aj vlani, keď uspelo v Guanabara Cupe aj v Rio Cupe Botafogo.

Vo finále druhého najsledovanejšieho regionálneho šampionátu štátu Sao Paulo, tzv. Paulisty, sa stretnú Santos a Corinthians. Celoštátny brazílsky šampionát sa začne 21. mája.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Ronaldinho získal s Flamengom prvú veľkú trofej