Ronaldinho chce na OH aj napriek nesúhlasu Barcelony

SITA|9. júl 2008 o 09:08

SAO PAULO 9. júla (SITA, AP) - Ronaldinho je pripravený neuposlúchnuť zamietavé stanovisko svojho klubu FC Barcelona a zúčastniť sa na futbalovom turnaji augustových olympijských hier v drese Brazílie.

"Neviem si predstaviť, že by som mal prísť o Peking. Chcem ísť na olympijské hry, prezentovať sa dobrým výkonom a priviesť domov zlatú medailu," povedal člen kádra, ktorý v pondelok nominoval tréner brazílskej reprezentácie Carlos Dunga. Ronaldinho vo výbere figuruje ako jeden z trojice hráčov starších ako 23 rokov, spolu s ním by mali mladíkov so zvučnými menami podporiť skúsenosťami aj Robinho a Thiago Silva. Vedenie katalánskeho veľkoklubu, ktorý už dlhšie deklaruje ochotu vzdať sa služieb dvojnásobného Hráča roka podľa FIFA, však nesúhlasí s jeho nominovaním a očakáva, že sa Ronaldinho bude hlásiť trénerovi Pepemu Guardiolovi na prvom tréningu pred novou sezónou. "Olympijské hry nie sú súčasťou oficiálneho kalendára Medzinárodnej futbalovej federácie, klub teda nie je viazaný povinnosťou uvoľniť hráča na toto podujatie," zaznelo z Nou Campu.

Ronaldinho naposledy v drese Barcelony nastúpil 9. marca, stále má však platný kontrakt s klubom. Vo svojom kádri by ho radi privítali v Manchestri City či AC Miláno.

Brazília je síce päťnásobným majstrom sveta, ale v zozname úspechov futbalovej veľmoci stále chýba olympijské zlato. Pod piatimi kruhmi majú Brazílčania na konte iba dve strieborné a jedno bronzové umiestnenie. V losangeleskom finále v roku 1984 proti Francúzsku nastúpil aj súčasný tréner Dunga. Jeho zverenci budú v Pekingu v základnej A-skupine čeliť Belgicku, Číne a Novému Zélandu.

Nachádzate sa tu:
Domov