Tréner Nemecka: Robili sme chyby, ale netreba to preceňovať

Michal Ďuriš (v strede) strieľa druhý gól Slovákov do siete Nemecka.
Michal Ďuriš (v strede) strieľa druhý gól Slovákov do siete Nemecka. (Autor: TASR)
TASR|30. máj 2016 o 15:42

Favorizovaní Nemci v prípravnom zápase pred majstrovstvami Európy senzačne prehrali so Slovenskom.

AUGSBURG. Experimenty trénera Joachima Löwa v prípravnom zápase Nemecka so Slovenskom pred majstrovstvami Európy vo Francúzsku nepriniesli želaný efekt. Aktuálny majster sveta vyhorel v domácom prostredí, keď prehral 1:3.

"Dostali sme hlúpe góly, ktoré sa jednoducho nemôžu opakovať. V druhom polčase bolo prirodzene ťažké hrať v takých podmienkach, aké panovali," vyjadril sa k priebehu zápasu útočník Mario Götze.

Nemci síce otvorili skóre stretnutia, ale zásahy Mareka Hamšíka a Michala Ďuriša v priebehu troch minút zmrazili ofenzívu Nemecka.

Löw musel v dôsledku viacerých absencií experimentovať so základnou zostavou. Debutový štart si zapísala až štvorica hráčov, ale nie všetci presvedčili nemeckého trénera v boji o miestenku na EURO 2016.

"Čakal som iný debut. Snažil som sa odovzdať zo seba všetko, či to však stačilo, to ponechám na hodnotenia iných," povedal jeden z debutantov Julian Weigl.

Rozmočený terén v Augsburgu vyhovoval viac slovenským hráčom. Po chybe brankára Marc-André ter Stegena dokonal skazu v 52. minúte Juraj Kucka.

"Je logické, že sme robili chyby, ale netreba to veľmi preceňovať," uviedol pre médiá nemecký reprezentačný tréner.

Kritikou nešetril manažér nemeckej reprezentácie Oliver Bierhoff: "V prvej polhodine si všetci mysleli, že to bude prechádzka ružovou záhradou. Dvakrát si však nedali pozor a bolo vymaľované," vravel.

Nemecký kouč stojí pred neľahkou úlohou - prehra so Slovenskom mu sťažila výber hráčov do finálnej nominácie na európsky šampionát.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Tréner Nemecka: Robili sme chyby, ale netreba to preceňovať