Rím je pripravený na finále futbalovej Ligy majstrov

Najväčším favoritom na výhru v Lige majstrov je pravdepodobne FC Barcelona.
Najväčším favoritom na výhru v Lige majstrov je pravdepodobne FC Barcelona. (Autor: Reuters)
TASR|21. apr 2009 o 15:30

V súvislosti s blížiacim sa finále Ligy majstrov uviedol starosta Ríma Gianni Alemanno, že "večné mesto" je pripravené na futbalový sviatok po všetkých stránkach.

Rím. Na mysli mal aj bezpečnostné opatrenia voči násiliu futbalových fanúšikov.

"Rím ukáže tú najkrajšiu stránku, akú môže poskytnúť," uviedol Alemanno na tlačovej konferencii pri príležitosti preberania cennej trofeje Ligy majstrov od úradujúceho šampióna Manchesteru United. Klub z Old Traffordu zastupoval bývalý útočník "červených diablov" Ole Gunnar Solskjaer, ktorý sa ujal úlohy asistenta trénera.

O finálovú účasť na Olympijskom štadióne v Ríme (27. mája) sa v semifinále pobijú Manchester United, Arsenal, Chelsea FC a FC Barcelona. To znamená, že minimálne jeden finalista bude z anglickej Premier League.

A práve návšteva Ríma anglickými fanúšikmi priniesla v posledných rokoch prejavy násilia a výtržností, dokonca pri stretoch s políciou. Typickým príkladom spred dvoch rokov je nie príliš prívetivé privítanie fanúšikov AS Rím a Manchesteru United. Proti anglickým fanúšikom potom musela priamo na štadióne zakročiť talianska polícia.

Organizátori rímskeho finále v tejto súvislosti uvažujú, že požiadajú o pomoc aj anglických, resp. španielskych pracovníkov bezpečnostných služieb. "Dúfam, že uvidíme veľkolepé finále v nádhernom meste," poznamenal šéf UEFA Michel Platini, ktorý na finále pozval aj 50 detí zo zemetrasením postihnutého talianskeho regiónu Abruzzo.

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Rím je pripravený na finále futbalovej Ligy majstrov