Chelsea trápi brankárska otázka. Riešením môže byť Dúbravka, tvrdí expert

Martin Dúbravka.
Martin Dúbravka. (Autor: TASR)
Jerguš Radačovský|11. feb 2020 o 12:09

Slovenský brankár je vysoko vo viacerých štatistikách.

BRATISLAVA. Anglický veľkoklub Chelsea FC bude musieť riešiť problémy na brankárskom poste. Klubová brankárska jednotka Kepa Arrizabalaga pustí za svoj chrbát takmer každú druhú loptu.

V tejto sezóne Premier League má najhoršiu percentuálnu úspešnosť zákrokov, iba 53,6 percenta. A postupne stráca dôveru tréner Francka Lamparda.

Chelsea vymenila špičkových brankárov

V posledných dvoch zápasoch dokonca Lampard uprednostnil 38-ročnú brankársku dvojku Willyho Caballera. Ten však tiež nepredvádza presvedčivé výkony.

Kepa pritom v roku 2018 stál Chelsea takmer 85 miliónov eur. Anglický klub ho získal z Athleticu Bilbao.

"Chelsea vymenila špičkových brankárov Petra Čecha a Thibauta Courtoisa za Kepu a Caballera, ktorí vyzerajú, akoby len prednedávnom začali hrať futbal," kritizoval brankársku dvojicu Chelsea bývalý anglický futbalista a expert BBC Garth Crooks.

Crooks: Mali by sa pozrieť na Dúbravku

Angličan vo svojej rubrike pre BBC s názvom Team of the Week prišiel so zaujímavým názorom.

"Ak chce Chelsea bojovať o prvú štvorku, musí mať špičkového brankára. Z môjho pohľadu by sa mali vážne pozrieť na Martina Dúbravku z Newcastlu," napísal Crooks.

Slovenský brankár je v percentuálnej úspešnosti brankárov Premier League na treťom mieste (72,9 percenta). Lepšie sú na tom len Alisson Becker z Liverpool FC (87 percent) a Dean Henderson zo Sheffieldu United (75,6 percenta).

Dúbravka je vysoko aj v štatistike čistých štítov. V tejto sezóne nedostal gól už v siedmich zápasoch. Viac duelov bez inkasovaného gólu dosiahlo len päť brankárov.

Dúbravka predvádza stabilné výkony a je veľkou oporou Newcastlu. Len nedávno s klubom podpísal nový kontrakt do roku 2025. Chelsea má však dostatočné finančné možnosti na to, aby si Slováka mohla dovoliť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Chelsea trápi brankárska otázka. Riešením môže byť Dúbravka, tvrdí expert