Dal víťazný gól a bol vylúčený. Zidane verí, že Ronaldo v odvete nastúpi

Reakcia Cristiana Ronalda po jeho vylúčení.
Reakcia Cristiana Ronalda po jeho vylúčení. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. aug 2017 o 08:50

Portugalský útočník si najprv po strelenom góle vyzliekol dres, potom mal simulovať.

BARCELONA. Prvý duel Španielskeho superpohára ovládli hráči Realu Madrid.

Tí v nedeľu večer triumfovali 3:1 na ihrisku FC Barcelona a pred stredajšou odvetou (začiatok o 23:00) na Štadióne Santiaga Bernabéua sú blízko k zisku cennej trofeje, ktorú naposledy získali v roku 2012.

Kontroverzné rozhodnutia

Španielsky superpohár (1. zápas):

FC Barcelona - Real Madrid 1:3 (0:0)

Góly: 77. Messi (z 11 m) - 50. Pique (vlastný), 80. Ronaldo, 90. Asensio

ČK: 82. Ronaldo (Real) po 2. ŽK, 89.514 divákov

Po pomerne rozháranom prvom polčase sa zápas naplno rozbehol po zmene strán. V 50. minúte si domáci stopér Gerard Piqué zrazil do vlastnej siete center Marcela a hostia viedli. Vyrovnanie zariadil v 77. minúte Lionel Messi, keď premenil pokutový kop.

Netrvalo dlho a Cristiano Ronaldo v 80. minúte krásnou krížnou strelou opäť vrátil vedenie hosťom. Gólovú poistku pridal ďalšou skvelou strelou v 90. minúte Marco Asensio.

V záverečnej štvrťhodine okrem pekných gólov vzbudili pozornosť aj dve diskutabilné rozhodnutia hlavného rozhodcu Ricarda De Burgosa Bengoetxeu. Tridsaťjedenročný Bask najskôr nariadil jedenástku pre Barcelonu po faule na Luisa Suáreza. Situácia skôr pripomínala filmovanie.

O niekoľko minút neskôr rozhodca kontakt Samuela Umtitiho s Cristianom Ronaldom vyhodnotil ako simulovanie portugalského hráča a po druhej žltej karte ho vylúčil. Prvé napomenutie dostal za vyzlečenie svojho dresu pri oslave presného zásahu.

Zidane bude za Ronalda bojovať

"Nebudem hodnotiť rozhodcu, pretože, úprimne povedané, odohrali sme skvelý zápas. Vylúčenie Cristiana ma však znepokojilo. Možno to nebolo na jedenástku, ale takáto karta je absurdná," uviedol tréner madridského mužstva Zinedine Zidane.

"Pokúsime sa dosiahnuť, aby bol v stredu k dispozícii. S výsledkom sme však veľmi spokojní. Chvíľu ho oslávime a od pondelka sa musíme znova sústrediť na odvetné stretnutie. Som hrdý na hráčov, ako hrali v oslabení. Naozaj chceli vyhrať," dodal Zidane.

V žiadnom prípade sa nesnažil podvádzať.


Sergio Ramos o Cristianovi Ronaldovi

Štyridsaťpäťročný Francúz je vôbec prvým trénerom Realu, ktorý neprehral v úvodných troch dueloch zápas na barcelonskej pôde.

Real Madrid má na dosah už druhú trofej v novej sezóne 2017/2018 a štvrtú v tomto kalendárnom roku. Na konci uplynulej sezóny okrem prvenstva v La Lige ako prvé mužstvo v histórii obhájil titul v Lige majstrov.

Minulý utorok zasa zvíťazil v macedónskom Skopje v dueli o Európsky superpohár nad anglickým Manchestrom United (2:1). Real navyše skóroval už v 67. súťažnom dueli za sebou. Táto úspešná séria trvá od 30. apríla 2016, keď madridský tím zvíťazil v San Sebastiáne (1:0).

Ramos: Penalta pre Barcelonu nemala byť

"Urobili sme dôležitý prvý krok, ale nemôžeme sa nechať uniesť. Je to dobrý výsledok, ale ešte je pred nami druhý zápas a stať sa môže všetko. Je dôležité vyzdvihnúť nielen rezultát, ale aj náš tímový výkon. Vo fyzicky náročnom stretnutí mužstvo tvrdo bojovalo," priznal Sergio Ramos.

Kapitán madridského tímu sa pristavil aj pri dvoch sporných situáciách v pokutovom území. "Čo sa týka pádu Cristiana Ronalda, bol som trochu ďaleko, ale myslím si, že tam bol kontakt a on stratil rovnováhu. V žiadnom prípade sa nesnažil podvádzať," tvrdil Ramos.

"Vylúčenie kľúčového hráča v El Clásico je veľký zásah. Treba sa na to pozrieť aj inak. Penalta pre domácich podľa mňa nemala byť. Bol som blízko, rozhodca odpískal niečo, čo nebolo," doplnil 31-ročný rodák z Andalúzie.

Ronaldo vylúčeniu nemohol uveriť. Takto prebiehal prvý duel medzi FC Barcelona a Realom Madrid: fotogaléria

15.8.2017

Busquets chce v tíme posily

Mladík v drese hostí Marco Asensio potvrdil, že jeho doménou sú debuty v rôznych súťažiach. Za Real Madrid skóroval pri premiére v La Lige, Copa del Rey, Lige majstrov aj Európskom superpohári, a debut si gólom najnovšie okorenil aj v Španielskom superpohári.

"Som šťastný, že som zaznamenal gól a že sme zvíťazili. Je to dobrý výsledok, ale nesmieme sa uspokojiť, lebo ešte nás čaká duel na Bernabéu. Pri mojom zásahu som loptu videl veľmi dobre, strela mi sadla a našťastie vošla do bránky," skonštatoval pre klubový web 21-ročný Mallorčan.

Súperi sa doteraz stretli v 234 súťažných stretnutiach. Real Madrid zaznamenal 94 víťazstiev, o tri viac ako Barcelona, 49 duelov sa skončilo nerozhodne.

Barcelonské mužstvo nastúpilo už bez brazílskeho útočníka Neymara, ktorý sa pred niekoľkými dňami za rekordnú prestupovú čiastku vydal za novými výzvami do francúzskeho Paríža Saint-Germain.

Defenzívny záložník Sergio Busquets po stretnutí uznal, že barcelonské mužstvo nutne potrebuje posily. "Musíme opäť obnoviť náš tím. Niet pochýb, že klub musí podpísať nových hráčov," uviedol odchovanec slávnej akadémie La Masia.

Valverde: Stať sa môže čokoľvek

Kouč katalánskeho klubu Ernesto Valverde si svoju súťažnú premiéru na trénerskej lavičke celkom určite predstavoval inak.

"Nemáme radi prehry, a zvlášť nie proti Realu Madrid a vo chvíli, keď je v stávke nejaká trofej. V zápase sme mali dobré momenty, ale súper nás v protiútokoch nachytal dvomi krásnymi gólmi," priznal.

"Táto prehra nás bolí, ale musíme sa pozbierať a pripraviť sa na odvetu. Real v nej bude favoritom, ale stať sa môže čokoľvek," dodal Valverde.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Dal víťazný gól a bol vylúčený. Zidane verí, že Ronaldo v odvete nastúpi