Reprezentačnú kariéru už ukončil. Čech je opäť najlepším českým futbalistom

SITA|21. mar 2017 o 08:32

V ankete zdolal Vladimíra Daridu a Bořeka Dočakala.

PRAHA. Brankár Peter Čech stále nemá konkurenciu medzi českými futbalistami, deviaty raz si prevzal ocenenie pre najlepšieho tuzemského hráča roka. V ankete zvíťazil suverénne s náskokom 112 bodov pred Vladimírom Daridom z Herthy Berlín.

Tretí Bořek Dočkal z pražskej Sparty ako najlepší futbalista z najvyššej domácej súťaže, ktorý však už medzitým prestúpil do Číny, dostal od hráčov, trénerov, funkcionárov a novinárov o 222 bodov menej ako víťaz.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov ankety sa konalo v pondelok v Španielskej sále Pražského hradu.

Trénerom roka sa stal šéf realizačného tímu reprezentácie do 21 rokov Vítězslav Lavička, titul Talent roka patrí útočníkovi Patrikovi Schickovi, ktorý pôsobí v talianskej Sampdorii Janov. Do Siene slávy uviedli trénera strieborného tímu z majstrovstiev Európy 1996 Dušana Uhrina staršieho.

"Vážim si, že ostatní dokážu oceniť moje výkony. Na mojom mieste by pokojne mohol byť Pavel Kadeřábek, ktorý nastúpil na drvivú väčšinu zápasov a aj po prestupe do Nemecka sa mu darí. Zaslúžil by si to tiež Vladimír Darida," uviedol Čech pre český denník Šport.

Tridsaťštyriročného brankára londýnskeho Arsenalu zrejme pre zranenie lýtka čaká niekoľkotýždňová pauza. Čech po vlaňajších ME vo Francúzsku ukončil reprezentačnú kariéru.

Petr Čech si zahral aj na majstrovstvách Európy vo Francúzsku.
Petr Čech si zahral aj na majstrovstvách Európy vo Francúzsku. (Autor: TASR/AP)

Uplynulý rok zhodnotil nasledovne: "Bol veľmi vydarený. S Arsenalom sme skončili na druhom mieste v Premier League. Nezískali sme titul, ale bolo to najlepšie umiestnenie klubu za uplynulých desať rokov."

"Dostal som zlatú rukavicu pre brankára s najvyšším počtom čistých kont. Dosiahol som rekord v počte vychytaných núl. S národným tímom sme postúpili na majstrovstvá Európy, takže z osobného pohľadu úspešný rok."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Reprezentačnú kariéru už ukončil. Čech je opäť najlepším českým futbalistom