Slováci môžu získať striebro, ale potrebujú jedného hráča, tvrdí rebríček

Radosť Švajčiarov v zápase proti Slovensku na MS v hokeji.
Radosť Švajčiarov v zápase proti Slovensku na MS v hokeji. (Autor: TASR)
Sportnet|28. máj 2021 o 11:11

Rebríček sily vedú Fíni.

RIGA, BRATISLAVA. Po treťom kole boli na čele, ale vysoká prehra 1:8 so Švajčiarmi ich zrazila nižšie. Slovenskí hokejisti figurujú na siedmom mieste nového vydania rebríčka sily, ktorý počas majstrovstiev sveta zostavuje web Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

"Ako to, že sme nikdy neporazili Československo 13:3?" znie slogan vedľa švajčiarskej vlajky. Švajčiari na turnaji totiž zdolali aj Čechov - 5:2 a v power rankingu sú druhí za vedúcimi Fínmi. 

Doplňte Cháru!

"Ešte stále môžeme získať striebro, ak doplníme do zostavy 44-ročného..." glosuje autor rebríčka situáciu slovenského tímu. Naráža na Zdena Cháru, ktorý vypadol v play off NHL s Washingtonom a pred deviatimi rokmi doviedol Slovensko v pozícii kapitána k zisku striebra na majstrovstvách sveta. 

Rebríček sily IIHF po 4. kole
Rebríček sily IIHF po 4. kole (Autor: IIHF)

V prvom vydaní Power Rankings tesne pred štartom šampionátu boli Slováci na deviatej priečke. V druhom vydaní sa posunuli na štvrté miesto, v treťom viedli.

A čo ďalšie tímy? 

"Kazachstan, pozerajte si video sami!" odkazujú v rebríčku Nemci. S Kazachstanom prehrali 2:3, súper dvakrát využil v zápase video challenge, vďaka prvému neuznali Nemecku gól. 

Kanada, USA, Mexiko...

"Zdoláme Mexiko," znie slogan, ktorí patrí Lotyšom a pohráva sa s geografiou. Hostiteľská krajina na turnaji zdolala Kanadu, potom prehrala s USA, smerom na juh nasleduje Mexiko...

Power Rankings sa neopiera o objektívne parametre či štatistiky. Vývoj šampionátu komentuje s humorom a jeho cieľom je predovšetkým pobaviť fanúšikov.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Slováci môžu získať striebro, ale potrebujú jedného hráča, tvrdí rebríček