Real ponúka za Balea 60 miliónov eur

Gareth Bale.
Gareth Bale. (Autor: SITA/AP)
SITA|30. máj 2013 o 13:36

Bale strelil v uplynulej sezóne 26 gólov a je najväčšou hviezdou Tottenhamu.

MADRID. Španielsky futbalový klub Real Madrid sa snaží angažovať Garetha Balea z Tottenhamu, najnovšie vyslal do boja Zinedina Zidana.

Za waleského krídelníka ponúka 60 miliónov eur. V prípade úspechu by to bol transfer tohtoročného leta.

Baleov agent Jonathan Barnett v stredu oznámil, že si s klientom vypočuje ponuky od Realu Madrid, ktorému nevyšla snaha angažovať Neymara zo Santosu. Brazílčana mu vyfúkla konkurenčná Barcelona.

Zidane by sa po budúcotýždňových voľbách v Reale mal stať novým športovým riaditeľom a možno aj nástupcom Josého Mourinha na trénerskej lavičke.

Peniaze z predaja Di Maríu a Higuaína

Podľa zdrojov denníka Marca z prostredia madridského klubu by po príchode Balea mohli Madridčania predať Ángela Di Maríu a útočníka Gonzala Higuaína do Juventusu, aby získali peniaze.

Bale strelil v uplynulej sezóne 26 gólov a je najväčšou hviezdou Tottenhamu. V Hotspur by si ho radi udržali, Barnett bude v najbližších dňoch sedieť so šéfom klubu Danielom Levym.

Bale má zasa veľmi dobré vzťahy s trénerom Andrém Villasom-Boasom. "Bale sa narodil pre Real," povedal pre Marcu prezident madridského klubu Florentino Pérez, ktorý vysiela Zidana na rokovania priamo do Londýna.

Ronaldo by mohol ostať do konca kariéry

Cristiano Ronaldo by mohol zotrvať v Reale Madrid až do konca kariéry. Hviezdny ofenzívny hráč má zmluvu ešte na dve ďalšie sezóny.

"Je najlepší na svete. Pokúsim sa urobiť všetko pre to, aby sme sa dohodli už čoskoro na novom kontrakte a nemuseli ho predávať za 100 miliónov eur. Nie sme klub, ktorý predáva hráčov. Chcem, aby sa jeho kariéra skončila v našom klube," povedal Pérez.

Bude sa snažiť angažovať nástupcu Josého Mourinha. Najčastejšie sa hovorí o Carlovi Ancelottim z Paríža St. Germain. Talian však zatiaľ nedostal žiadnu oficiálnu ponuku. "Nemôže sa k ničomu vyjadrovať, lebo nič od nás nedostal. V hre sú iní tréneri," povedal Pérez.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Real ponúka za Balea 60 miliónov eur