Mbappé a Messi končia v Lige majstrov, Benzema vystrieľal postup Realu proti PSG

Karim Benzema.
Karim Benzema. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|9. mar 2022 o 22:53 (aktualizované 9. mar 2022 o 23:04)

Ešte v 60. minúte mal PSG dvojgólový náskok.

Liga majstrov 2021/2022

Osemfinále - odveta:

Real Madrid - Paríž St. Germain 3:1 (0:1)

/prvý zápas 0:1, postúpil Real Madrid/

Góly: 61., 76. a 78. Benzema - 39. Mbappé

ŽK: Nacho, Vinicius Junior, Carvajal, Vazquez - Paredes, Donnarumma, Hakimi, Kipkembe

Rozhodoval: Makkelie (Hol.)

Real: Courtois - Carvajal (66. Vazquez), Militao, Alaba, Nacho - Kroos (57. Camavinga), Valverde, Modrič - Asensio (57. Rodrygo), Vinicius Junior, Benzema

PSG: Donnarumma - Hakimi (89. Draxler), Marquinhos, Kimpembe, Mendes - Verratti, Paredes (71. Gueye), Danilo (80. Di Maria) - Neymar, Messi, Mbappé

MADRID. Španielsky futbalový klub Real Madrid postúpil do štvrťfinále Ligy majstrov. V odvetnom zápase zdolal Paríž Saint-Germain na domácom ihrisku 3:1.

ONLINE prenos

ste sledovali na tomto odkaze >>>

Prvý zápas vyhrali Parížania 1:0 gólom Kyliana Mbappého. Francúz sa presadil aj v odvete, v záverečnej polhodine sa však blysol jeho krajan Karim Benzema.

Kanonier vystrieľal rýchlym hetrikom postup pre madridský klub a zároveň sa stal vo veku 34 rokov a 80 dní najstarším hráčom v histórii, ktorý strelil tri góly v zápase Ligy majstrov.

Priebeh zápasu Real Madrid - PSG

I. polčas:

Real vyrukoval od začiatku s vysokým napádaním v snahe streliť rýchly gól, no nevytvoril si výraznejší tlak. Parížania sa snažili čo najdlhšie držať loptu na kopačkách.

V 13. minúte sa po zaváhaní domácej defenzívy ocitol sám na rohu šestnástky uzdravený Kylian Mbappé, no Thibaut Courtois jeho strelu zneškodnil.

V ofenzíve Realu dlho chýbal moment prekvapenia. V 25. minúte napriahol spoza šestnástky Benzema, jeho strelu Gianluigi Donnarumma vyrazil končekmi prstov na roh.

Po polhodine hry aktívny Neymar prestrčil loptu do päťky Lionelovi Messimu, ktorý chcel z uhla prehodiť Courtoisa, no netrafil bránku.

Parížania pokračovali v útočnej aktivite a v 34. minúte Mbappé dopravil loptu do siete, no gól neplatil, pretože prihrávajúci Nuno Mendes bol v ofsajde.

O päť minút neskôr však Mbappé po prihrávke za obranu Realu strelou k bližšej žrdi zabezpečili Parížu vedenie.

II. polčas:

Mbappé bol pri chuti aj na začiatku druhého polčasu a v 54. minúte sa po jeho strele tretíkrát rozvlnila sieť za Courtoisom, no gól opäť neplatil pre ofsajd.

Tréner Realu Carlo Ancelotti krátko na to poslal na ihrisko Eduarda Camavingu s Rodrygom s cieľom oživiť hru.

V 61. minúte sa Donnaruma tiesnený Benzemom pri rozohrávke dopustil chyby. Jeho zlú prihrávku vystihol Vinicius Junior, prihral pod seba na Benzemu, ktorý vyrovnal na 1:1.

V 76. minúte Neymar stratil loptu pred súperovou šestnástkou. Luka Modrič ju umne vyviezol, prešiel cez niekoľkých protihráčov a prihral ju Vinicisuovi Juniorovi. Ten prišiel o dobrú pozíciu, no lopta zostala v moci Realu. Modrič prihral za obranu Benzemovi, ktorý aj s prispením teču prekonal Donnarumu.

O dve minúty neskôr Rodrygo využil zlú prihrávku Marquinhosa a našiel Benzemu, ktorý zavŕšil hetrikový obrat a poslal Real do šťvrťfinále.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Mbappé a Messi končia v Lige majstrov, Benzema vystrieľal postup Realu proti PSG