Real Madrid čelí tímu, ktorý podporuje pápež

Hráči San Lorenza budú vo finále MS klubov čeliť Realu.
Hráči San Lorenza budú vo finále MS klubov čeliť Realu. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|19. dec 2014 o 20:43

Vo finále majstrovstiev sveta klubov vo futbale sa v sobotu 20. decembra stretne Real Madrid s argentínskym San Lorenzom.

BRATISLAVA. Na jeden zo zápasov argentínskej ligy nastúpili futbalisti San Lorenza s podobizňou pápeža Františka na dresoch. Názov sponzora nahradili menom hlavy katolíckej cirkvi. Nad ním bola vyobrazená svätožiara. Sedemdesiatsedemročný pápež je dlhoročným fanúšikom klubu z Buenos Aires.

Pápež drukuje od detstva

„Žiadna marketingová kampaň by nám nepriniesla takú pozornosť ako pápež,“ cituje sport. es hovorcu klubu.

Fanúšikom klubu je Jorge Mario Bergoglio (občianske meno pápeža) už od detstva, keď sledoval výkony svojho otca, ktorý za San Lorenzo hrával.

Lorenzo patrí medzi päť najväčších argentínskych klubov. Vlani prvýkrát v histórii vyhralo Pohár osloboditeľov. A v sobotu (o 20.30 vysiela Eurosport 2) sa môže stať prvý raz majstrom sveta klubov. Vo finále sa stretne v marockom Marrákeši s Realom Madrid.

Španieli sú obrovským favoritom, na ich triumf je kurz 1,1. V semifinále sa Lorenzo natrápil, s poloamatérskym Auckland City vyhral až po predĺžení. „Real je najlepším tímom sveta, ale strach z neho nemáme. Snívame, že po finále budeme oslavovať,“ vravel pre stránku turnaja útočník San lorenzo Martín Cauteruccio.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Real Madrid čelí tímu, ktorý podporuje pápež