Real exceloval, vyrovnal rekord. Ronaldo dosiahol unikát

Cristiano Ronaldo svojim tradičným spôsobom oslavuje jeden z gólov do siete Malmö.
Cristiano Ronaldo svojim tradičným spôsobom oslavuje jeden z gólov do siete Malmö. (Autor: SITA/AP)
TASR|9. dec 2015 o 08:26

Žiaden hráč nikdy neprekonal v skupinovej fáze Ligy majstrov desaťgólovú hranicu. Cristiano Ronaldo skóroval tento rok jedenásťkrát.

MADRID. Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo sa stal historicky prvým hráčom, ktorý v skupinovej fáze Ligy majstrov pokoril desaťgólovú métu.

Útočník Realu Madrid exceloval v utorňajšom zápase záverečného 6. kola A-skupiny. Švédskemu Malmö FF nastrieľal štyri góly a prispel k jeho rekordnej potupe v pomere 8:0.

Ronaldo v šiestich dueloch skupiny nastrieľal úctyhodných jedenásť gólov a prekonal vlastný deväťgólový rekord, ktorý vytvoril v sezóne 2013/2014. Celkovo má na konte už 88 presných zásahov v súťaži.

Ronaldo motivuje každého

Real triumfom nad švédskym outsiderom vyrovnal rekordný zápis FC Liverpool zo sezóny 2007/2008. Anglický klub rovnako 8:0 rozdrvil Besiktas Istanbul. V oboch prípadoch sedel na lavičkách víťazných tímov Rafael Benítez.

Kouč Realu neskrýval radosť z galapredstavenia svojich zverencov. "Sme spokojní a tešíme sa z tohto víťazstva spolu s fanúšikmi, ktorí nestrácali vieru v naše mužstvo," vyhlásil Benítez.

Na margo Ronaldovho predstavenia mal iba slová chvály. "Vždy je dobré, keď máte v mužstve ambicióznych hráčov. Ronaldo je presne takým," pokračuje.

"Motivuje každého, aby podával lepšie výkony. Pri ňom si nikto nedovolí ísť na polovičný plyn. Hral fantasticky a nebol ďaleko od toho, aby strelil aj piaty či šiesty gól," zdôraznil Benítez.

cristiano2_res.jpg

Cristiano Ronaldo (v bielom) podal ďalší skvelý výkon. FOTO - SITA/AP.

Real Madrid s trinástimi bodmi postúpil z prvého miesta A-skupiny do jarného osemfinále. Meno súpera spozná v pondelok 14. decembra na žrebovaní vo švajčiarskom Nyone.

V Reale je šťastný

Hrdina večera Ronaldo v pozápasovom interview poprel dohady, že chce odísť z Realu Madrid. A súčasne uviedol, že tréner Benítez vykonáva svoju prácu dobre.

Meno tridsaťročného portugalského kanoniera sa už dlhšiu dobu spája s prestupom do Paríža Saint-Germain. "Sú to špekulácie, ktoré sa dejú každý rok. Ľudia si na to musia zvyknúť. Pravda je však taká, že mi Real v mojej kariére veľmi pomohol a ja som tu šťastný," uviedol Ronaldo.

cristiano3_res.jpg

Cristiano Ronaldo (vpravo) tvrdí, že je v Reale šťastný. FOTO - TASR/AP.

Médiá v súvislosti s Ronaldom vytiahli zmienku o tom, že pri vzájomnom zápase s PSG sa až príliš priateľsky správal k trénerovi súpera Laurentovi Blancovi.

"To, čo sa stalo s Blancom, je jasné ako facka. Keď je k vám niekto milý, porozprávate sa s ním. Keby sa ku mne správal niekto z Chelsea, Manchestru alebo Barcelony pekne, tiež by som s ním prehodil reč," upozorňuje Portugalčan.

"Nič to však neznamená. Mám zmluvu s Realom Madrid a zostávam jeho hráčom."

Madridčania neprežívali príjemné obdobie. Po debakli 0:4 v El Clásicu s FC Barcelona však prezident klubu Florentino Perez podržal Beníteza vo funkcii a situácia sa začína zlepšovať.

"Tréner robí svoju prácu dobre. Potrebuje čas, je v Madride len niekoľko mesiacov, musí sa adaptovať. Myslím si, že postupom času sa veci dostávajú do správnych koľají. Máme spolu výborný vzťah," objasnil Ronaldo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Real exceloval, vyrovnal rekord. Ronaldo dosiahol unikát