Dúfam, že sme upokojili dvojtýždňových fanúšikov, vraví Slafkovský

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, Patrik Fotta|20. máj 2022 o 22:50

Recept na úspešný nájazd má od Petra Cehlárika: Bekhend, forhend, gól.

HELSINKI. Juraj Slafkovský si pred trestným strieľaním v zápase proti Kazachstanu spomenul na Petra Cehlárika.

Slovenský krídelník rozhodol gólom piaty zápas Slovákov na MS v hokeji 2022 vo Fínsku, keď zopakoval zakončenie svojho spoluhráča z olympiády z Pekingu.

V mixzóne po zápase zanechal aj štipľavý odkaz niektorým fanúšikom.

Slovenskí hokejisti aj vďaka gólu Slafkovského vybojovali svoje druhé víťazstvo, keď zdolali Kazachstan 4:3.

"V tretej tretine sme boli pod stresom, ale máme tri body a hotovo," povedal Slafkovský.

Pozrite si reakcie slovenských hokejistov po zápase Slovensko - Kazachstan na MS v hokeji 2022.

Juraj Slafkovský, útočník Slovenska a strelec víťazného gólu: Vyhrať sme chceli, ale nehovoril by som o tomto zápase ako o existenčnom. Pre nás to bol zápas ako každý iný. Možno to vyzerá, že vyhrať takýto zápas je jednoduché, ale bolo to tvrdo vybojované a som hrdý na každého kto dnes bojoval.

V úvode to bolo ťažké. Vyšli im dve presilovky, odrazil sa im puk. Ale v druhej tretine sme sa nabudili, dali sme 3 góly a rozhodli zápas.

Ako som premenil nájazd? Spomenul som si, ako mi Peter Cehlárik na olympiáde hovoril: ‘Bekhend, forhend, gól‘. Skúsil som a vyšlo to.

Konečne sme dali góly v presilovke. Dúfam, že sme tým aspoň trochu upokojili všetkých dvojtýždňových fanúšikov, ktorí píšu komentáre. Teraz musia hladať niečo nové, v čom je problém. Stále máme na čom stavať. Ani v predchádzajúcich zápasoch sme nehrali zle a stále to máme vo svojich rukách. 

Adam Liška, útočník Slovenska: Nie je to jednoduché hrať taký zápas, lebo my už potrebujeme v skupine len vyhrávať. Samozrejme, že sme si odfúkli, keď sa nám podarilo otočiť skóre. Presilovky sme si prebrali, niečo sme zmenili a myslím si, že už to fungovalo lepšie.

Bude pre nás jednoduchšie, ak sa budeme pozerať dopredu postupne krok po kroku. Prvý zápas sme zvládli, v sobotu nás čaká ďalší.

Martin Fehérváry, obranca Slovenska: Bolo to trošku utrápené, musíme hru viac upokojiť. Máme mladý tím, dostávali sme sa pod stres, musíme si vedieť pomôcť a hrať jednoduchšie. Aj dnes sme sa miestami zbytočne dostávali pod stres. Musíme pokračovať v našej hre.

V závere Kazaši iba lietali a napádali nás. Boli nepríjemní, ale vieme, že máme kvalitu na to, aby sme ich zdolali.

Zmena bola vidno v presilovkách. Teraz sme vedeli, čo máme robiť, zjednodušili sme to a strieľali na bránku. Musíme v tomto pokračovať aj v ďalších zápasoch.

Andrej Kollár, útočník Slovenska: Z gólu som mal veľkú radosť. Ani neviem ako mi to tam padlo. Dôležitejšie ale je, že sme zvíťazili. 

Nebol to zápas úplne podľa mojich predstáv, ale vyhrali sme a to je podstatne. Na začiatku sme im darovali dva goly, to by sa nemalo stávať. Povedali sme si, že máme dobrý tím a musíme to upokojiť.

Pred zápasom som trému nemal. Snažil som sa ísť do roho s rozvahou. Bol to môj prvý zápas po dlhšej dobre, postupne sa do toho budem dostávať. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Dúfam, že sme upokojili dvojtýždňových fanúšikov, vraví Slafkovský