Rapid čaká na Karhanovo stanovisko, do hry vraj vstúpil Mainz

SITA|13. jún 2007 o 16:35

VIEDEŇ 13. júna (SITA) - Rapid Viedeň by rád poznal najneskôr koncom tohto týždňa vyjadrenie slovenského defenzívneho stredopoliara Miroslava Karhana v súvislosti s ponukou na pôsobenie rekordéra v počte ...

VIEDEŇ 13. júna (SITA) - Rapid Viedeň by rád poznal najneskôr koncom tohto týždňa vyjadrenie slovenského defenzívneho stredopoliara Miroslava Karhana v súvislosti s ponukou na pôsobenie rekordéra v počte štartov za futbalovú reprezentáciu SR (84 vystúpení) v tíme 31-násobného rakúskeho majstra. "V pondelok sme začali s letnou prípravou, v uplynulých dňoch sme testovali Čecha Petra Voříška zo Sparty Praha a nemôžeme s definitívou okolo posíl príliš otáľať," skonštatoval v stredu popoludní pre agentúru SITA hovorca Rapidu Sharif Shoukry a dodal: "Miro Karhan bol osobne vo Viedni ešte koncom minulého týždňa. Rokoval s naším športovým riaditeľom Alfredom Hörtnaglom a predostreli sme mu ponuku. Vyžiadal si čas na jej zváženie a zatiaľ nevieme nič nové, ale podľa našich informácií vstúpil do hry nemecký Mainz, ktorý teraz zrejme je na pole position pred Rapidom."

Na túto prvú konkrétnu informáciu o novej možnej nemeckej adrese bývalého hráča Hlohovca, Spartaka Trnava, Betisu Sevilla, Besiktasu Istanbul a naposledy šesť rokov VfL Wolfsburg zareagoval Tobias Sparwasser, hovorca spomenutého nemeckého klubu 1. FSV Mainz 05 (v sezóne 2006/2007 zostúpil do II. bundesligy), pre agentúru SITA nasledovne: "Obvykle sa k témam pohybujúcim sa v špekulatívnej rovine nevyjadrujeme. Podloženosť tejto informácie nemôžem ani potvrdiť, ani poprieť. Mira Karhana, samozrejme, poznám, ale jeho meno v súvislosti s Mainzom počujem po prvý raz. Nevylučujem však, že naši zástupcovia s ním mohli byť v kontakte. Poviem len toľko, že počas tohto obdobia uvažujeme o mnohých možných odchodoch či príchodoch a hľadáme najmä flexibilného stredového hráča ofenzívnejšieho zamerania."

Čoskoro 31-ročný defenzívny stredopoliar M. Karhan (nar. 21. júna 1976 v Šulekove) sa 19. mája aj oficiálne v rámci stretnutia záverečného 34. kola najvyššej nemeckej dlhodobej súťaže proti Werderu Brémy, na ktorý nenastúpil, po šiestich rokoch rozlúčil s VfL Wolfsburg a odvtedy si hľadá pôsobisko. Skloňovaný bol aj jeho slovenský "srdcový" klub Spartak Trnava. Paradoxom bola skutočnosť, že z Volkswagen-Areny odišiel najmä pre viaznutie komunikácie s trénerom Klausom Augenthalerom, ktorého napokon odvolali v rovnaký deň. Karhan nahlas uvažoval o zmene pôsobiska už od zimy. Aj pre problémy s ľavým kolenom sa počas sezóny 2006/2007 prezentoval iba dvanásťkrát a z toho trikrát absolvoval celý zápas. "Chcem zostať v Nemecku," vyhlásil v máji na margo svojej futbalovej i civilnej budúcnosti a pripustil vtedy kontakty s viacerými tímami z I. aj II. bundesligy.


Nachádzate sa tu:
Domov