Rajčan dostal dôveru 91 percent delegátov

Michala Rajčana potvrdili ako šéfa Úseku alpských disciplín.
Michala Rajčana potvrdili ako šéfa Úseku alpských disciplín. (Autor: TASR)
SITA|25. apr 2016 o 16:40

Delegáti potvrdili Michala Rajčana v pozícii šéfa Úseku alpských disciplín Slovenskej lyžiarskej asosiácie.

BANSKÁ BYSTRICA. Michal Rajčan bol na sobotňajšej členskej schôdzi v Banskej Bystrici potvrdený v pozícii šéfa Úseku alpských disciplín Slovenskej lyžiarskej asociácie (ÚAD SLA).

Na členskej schôdzi sa zúčastnilo 127 pozvaných delegátov, medzi ktorými nechýbali tréneri Timotej Zuzula, Tomáš Žampa a tiež Igor Vlha ako zástupcovia v súčasnosti najúspešnejších slovenských reprezentantov v alpskom lyžovaní.

Schôdza mala definitívne potvrdiť zloženie Predsedníctva ÚAD napadnutého Predsedníctvom SLA týždeň pred marcovým Svetovým pohárom v slalome a obrovskom slalome žien v Jasnej. Stalo sa.

"Členská schôdza na svojom zasadnutí jednoznačne potvrdila všetky uznesenia, ktoré boli prijaté na Mimoriadnej členskej chôdzi 18.4. 2015 a súčasne 91 percent prítomných delegátov vyjadrilo dôveru a potvrdilo vo vedení úseku Michala Rajčana. Informácie, ktoré na nedávnej tlačovej konferencii oficiálne prezentovali členovia Predsedníctva SLA a prezident SLA František Repka, že na úseku alpských disciplín je nespokojnosť, sa ukázali ako nepravdivé," uvádza sa v tlačovej správe predsedníctva ÚAD SLA.

Na členskej schôdzi sa zúčastnil aj bývalý predseda ÚAD SLA Marino Mersich, ktorý sa nijakým spôsobom nezapájal a všetky hlasovania odignoroval.

Na schôdzi zjazdári odprezentovali plán financovania lyžovania do budúcnosti založený na podpore a rozvoji športu a podpore reprezentantov a talentovanej mládeže pri splnení výkonnostných kritérií. Rovnako aj tento návrh členská základňa lyžiarov schválila.

"Jedným z najdôležitejších bodov rokovania bolo schválenie kľúča na určenie delegátov Konferencie SLA, ktorá by sa mala konať koncom mája a ktorá má schvaľovať Stanovy SLA v súlade s platným zákonom o športe. Zjazdových lyžiarov podľa rozhodnutia členskej základne budú na konferencii zastupovať zástupcovia reprezentantov a lyžiarskych klubov s dosiahnutými najlepšími výsledkami v sezóne. Súčasne členská schôdza schválila ako delegátov konferencie aj všetkých členov predsedníctva svojho úseku," dodávajú zjazdári v tlačovej správe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Rajčan dostal dôveru 91 percent delegátov