Nadal nebude štartovať na olympiáde v Tokiu, vynechá aj Wimbledon

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. jún 2021 o 14:05 (aktualizované 17. jún 2021 o 15:13)

Cieľom je predĺžiť si kariéru, povedal.

MADRID. Španielsky tenista Rafael Nadal sa nezúčastní na olympijských hrách v Tokiu a nebude štartovať ani na blížiacom sa grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Oznámil to vo štvrtok na sociálnej sieti Twitter.

"Rozhodol som sa nezúčastniť sa na tohtoročnom Wimbledone a na olympijských hrách v Tokiu. Takéto rozhodnutie nie je nikdy ľahké urobiť, ale počúvam moje telo a po diskusii s mojim tímom som presvedčený, že je to správne rozhodnutie," napísal Nadal na svojom twitterovom účte.

Dvadsaťnásobný grandslamový šampión prehral minulý týždeň v semifinále Roland Garros s Novakom Djokovičom. Vo Wimbledone predtým triumfoval v rokoch 2008 a 2010, má zlato vo dvojhre z OH 2008 v Pekingu a vo štvorhre z OH 2016 v Riu de Janeiro.

"Olympiáda je priorita pre každého športovca. Myslím si, že všetci chcú zažiť tú atmosféru, ja som mal šťastie a zažil som ju trikrát a dokonca som mal tú česť niesť vlajku svojej krajiny," uviedol Španiel na svojom twitteri.

Nadal sa podľa vlastných slov nedokáže po náročnej antukovej sezóne dostať včas do optimálnej kondície a iba dvojtýždňová prestávka medzi Roland Garros a Wimbledonom mala na jeho rozhodnutie rovnako vplyv.

"Cieľom je predĺžiť si kariéru a pokračovať v tom, čo ma teší, to znamená naďalej súťažiť na najvyššej úrovni," povedal Nadal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Nadal nebude štartovať na olympiáde v Tokiu, vynechá aj Wimbledon