Radko Gudas a Iľja Kovaľčuk sú voľnými hráčmi, Capitals s nimi nepredĺžia zmluvu

Oh My Hockey|4. okt 2020 o 07:33

Neostane to pri Holtbym. Washington Capitals počas trhu s voľnými hráčmi prídu aj o ďalších. Pochopiteľne si to vyžiadala situácia po hernej i platovej stránke.

Český obranca Radko Gudas si musí nájsť nové pôsobisko. Počas trvania posledného kontraktu zarábal ročne 3,35 miliónov dolárov. To je prijateľná cena, okolo ktorej sa bude točiť aj jeho nový kontrakt. Už dlhšie je jeho meno spájané s Torontom Maple Leafs.

Nie je tajomstvom, že hra tridsaťročného Čecha sa už dlhšiu dobu páči generálnemu manažérovi kanadského klubu, Kyle Dubasovi. Rodák z Kladna je jedným z najlepších hráčov na oslabenie, navyše by mužstvu pomohla prítomnosť tvrdého a fyzického hráča.

Na trh s voľnými hráčmi odchádza aj Iľja Kovaľčuk. V hlavnom meste Spojených štátov strávil niekoľko mesiacov, stihol pätnásť duelov so ziskom piatich bodov. V poslednej sezóne vystriedal hneď tri kluby, LA Kings, Montreal Canadiens a Washington.

Caps sa však nehodlajú vzdať Brendena Dillona. Ako píše Tarik El-Bashir, ich prioritou je podpísať ho. 29-ročný obranca prišiel do Washingtonu v období uzávierky prestupov zo San Jose. Zarábal 3,27 milióna dolárov, no je možné, že bude žiadať zvýšenie tejto sumy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Radko Gudas a Iľja Kovaľčuk sú voľnými hráčmi, Capitals s nimi nepredĺžia zmluvu