Putnocký je po debute s čistým kontom v jedenástke kola poľskej ligy

Matúš Putnocký.
Matúš Putnocký. (Autor: archív TASR)
SITA|18. feb 2015 o 15:07

Prešovský rodák sa zaskvel v drese Ruchu Chorzów viacerými výbornými zákrokmi.

CHORZÓW. Slovenský futbalový brankár v službách poľského klubu Ruch Chorzów Matúš Putnocký sa vynikajúcim spôsobom uviedol v prvom vystúpení za nového zamestnávateľa, s ktorým sa dohodol na zmluve do konca sezóny 2014/2015 s ročnou opciou.

Tridsaťročný prešovský rodák sa pri debute v rámci 20. kola najvyššej súťaže Ekstraklasy zaskvel viacerými výbornými zákrokmi a prispel k domácemu víťazstvu nad mužstvom Piast Gliwice 2:0, čím potešil aj trénera Waldemara Fornalika.

Putnocký sa hneď dostal aj do najlepšej jedenástky prvého jarného kola, zostavovanú futbalovými expertmi. Informuje o tom Przeglad Sportowy.

"Najdôležitejšie je víťazstvo. Som rád, že som nastúpil prvýkrát v lige za Ruch práve v takomto stretnutí, navyše sa mi podarilo udržať si čisté konto. Celé mužstvo zahralo dobre. Keď to takto pôjde ďalej, sme schopní uspieť a naplno zabodovať aj v nastávajúcich dueloch. Skvelí boli fanúšikovia, neustále nás povzbudzovali a hnali dopredu," skonštatoval pre klubovú stránku Matúš Putnocký.

Ruch Chorzów napriek dvojgólovému víťazstvu figuruje síce naďalej na predposlednom 15. mieste s 22 bodmi, ale aj Putnockého zásluhou sa priblížil na miesta znamenajúce záchranu medzi poľskou elitou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Putnocký je po debute s čistým kontom v jedenástke kola poľskej ligy