Prvý zjazd sezóny ovládla Vonnová, dosiahla 68. víťazstvo

Lindsey Vonnová opäť potvrdila svoju silu.
Lindsey Vonnová opäť potvrdila svoju silu. (Autor: SITA/AP)
SITA|4. dec 2015 o 23:25

Nemala som bezchybnú jazdu a nie som nezdolateľná. V spodnej časti trate som však mala rýchle lyže a to rozhodlo. Mladé pretekárky sú dravé, ale dnes mi to ešte stačilo na víťazstvo, hodnotila Lindsey Vonnová.

LAKE LOUISE. Sezónna ouvertúra v zjazde vo Svetovom pohári žien v alpskom lyžovaní sa v piatok v kanadskom Lake Louise najviac vydarila americkej favoritke Lindsey Vonnovej.

Historická rekordérka v počte víťazstiev vo SP dominovala pred dvojicou Rakúšaniek. Cornelia Hütterová zaostala o 58 stotín a Ramona Siebenhoferová o 1,07 s.

Tridsaťjedenročná Vonnová dosiahla 68. víťazstvo v pretekoch o krištáľové glóbusy. A hneď skraja sezóny potvrdila pozíciu najúspešnejšej zjazdárky histórie.

Šestnástym víťazstvom v Lake Louise stanovila nový rekord v počte triumfov v jednom zimnom stredisku v rámci Svetového pohára. Od roku 2004 zvíťazila v Lake Louise trinásťkrát v zjazde, tri prvenstvá pridala zo super G.

lindsey_res.jpg

Lindsey Vonnová predviedla výbornú jazdu. FOTO - SITA/AP.

Vonnová je štvornásobnou celkovou víťazkou Svetového pohára a držiteľkou dokopy devätnástich krištáľových glóbusov za sezónne prvenstvá v jednotlivých disciplínach.

Na čele SP zostala aj po piatkových pretekoch americká slalomová suverénka Mikaela Shiffrinová. Vonnovej patrí siedma priečka.

"Nemala som bezchybnú jazdu a nie som nezdolateľná. V spodnej časti trate som však mala rýchle lyže a to rozhodlo. Mladé pretekárky sú dravé, ale dnes mi to ešte stačilo na víťazstvo," cituje Vonnovú server laola1.at.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní

ZJAZD - Lake Louise (USA):

1. Lindsey Vonnová USA 1:50,50 min
2. Cornelia Hütterová Rakúsko + 0,58 s
3. Ramona Siebenhoferová Rakúsko + 1,07 s
4. Margot Bailetová Francúzsko + 1,16 s
5. Stacey Cooková USA + 1,27 s
6. Fabienne Suterová Švajčiarsko + 1,40 s
Lara Gutová Švajčiarsko + 1,40 s

Poradie vo Svetovom pohári (po 4 zo 41 pretekov):

1. Mikaela Shiffrinová USA 280 b
2. Frida Hansdotterová Švédsko 195 b
3. Lara Gutová Švajčiarsko 190 b
14. Veronika Velez Zuzulová SR 80 b
21. Petra Vlhová SR 60 b
Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Prvý zjazd sezóny ovládla Vonnová, dosiahla 68. víťazstvo