Prvé čísla z podujatia Mayweather-McGregor: T-Mobile aréna nebola vypredaná

Adrián Mečiar|28. aug 2017 o 02:00

Na svetlo sveta sa dostali prvé fakty z podujatia ´The Money Fight´.

T-Mobile aréna v Las Vegas. Hala, v ktorej sa uskutočnil duel Mayweather-McGregor, má kapacitu pre viac než 20 000 ľudí. Počas akcie Mayweather-McGregor do nej však zavítalo len 14 623 divákov. Dôvodom 6 000 voľných miest bola príliš vysoká cena lístkov. Organizátorom by ale slabšia návšteva veľmi prekážať nemala, veď na predaji vstupeniek aj tak zarobili vyše 80 miliónov dolárov. Táto suma prekonala doterajší 72-miliónový rekord z duelu Mayweather-Pacquiao.

Priemerná cena za vstupenku sa nakoniec zastavila na čísle 3 074 dolárov. Medzi ľudí, čo si zakúpili lístok na toto podujatie, sa tak väčšinou nedostali oddaní írski fanúšikovia, ktorí si nemohli tieto vstupenky dovoliť, a preto aspoň dorazili do Vegas, aby v meste navodli pravú atmosféru a duel sledovali z barov či v oficiálnej írskej fanzóne, ktorú si v meste zriadili. Situáciu v hale trefne zhrnul reportér Ariel Helwani. 

„Atmosféra v aréne sa nedala porovnať s Conorovými zápasmi v UFC, chýbali tu írske vlajky a chorály. Na predzápasy prišlo iba zopár ľudí, hala sa naplnila až tesne pred hlavným duelom večera."

Pozápasové štatistiky potom ukázali zaujímavé porovnanie v počte úderov, ktorými Floyda trafili jeho predchádzajúci súperi a Conor McGregor. ´The Notorious´ ho zasiahol až 111-krát zo 430 pokusov, čo je takmer o 30 úderov viac, než proti ´Moneymu´ trafil Manny Pacquiao v roku 2015. Canelo Alvarez zasiahol Mayweathera 117-krát.

Floyd zasiahol Conora 170-krát z celkovo 320 vyslaných úderov. Američanova presnosť a trpezlivosť rozhodli duel. Veď Mayweather vyslal na svojho súpera v úvodných štyroch kolách iba 28 úderov. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Prvé čísla z podujatia Mayweather-McGregor: T-Mobile aréna nebola vypredaná