Prišlo mu nevoľno. Hráč dvadsaťjednotky skončil v nemocnici

Slovák Martin Valjent (vpravo) bojuje o loptu s Ricardom Krishnom z Holandska.
Slovák Martin Valjent (vpravo) bojuje o loptu s Ricardom Krishnom z Holandska. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. nov 2015 o 12:04

Najprv odohral celý zápas proti Holandsku, v ktorom Slovensko senzačne otočilo výsledok a zvíťazilo 4:2. Počas cesty autobusom zo štadióna do hotela však obrancovi Martinovi Valjentovi prišlo nevoľno.

BRATISLAVA. Martin Valjent sa výkonom pričinil o to, že slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov zásluhou senzačného obratu v druhom polčase a zmazania dvojgólového manka z úvodnej štyridsaťpäťminútovky triumfovali na trávniku v Myjave nad holandskými rovesníkmi 4:2.

Podarilo sa im to v utorňajšom domácom stretnutí 8. skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2017 tejto vekovej kategórie do Poľska.

V prípade Martina Valjenta, ktorý odohral proti mladým Holanďanom celé stretnutie, však malo fyzické i psychické zápasové vypätie následky.

Obranca narobil starosti zdravotníckej ekipe. Počas cesty autobusom zo štadióna do hotela mu prišlo nevoľno. "Šlo o predkolapsový stav, ako následok dehydratácie v kombinacii s veľkou zaťažou počas duelu," citovala oficiálna internetová stránka SFZ lekára slovenskej dvadsaťjednotky Zsolta Fegyveresa.

Slováci mali po víťazstve nad Holandskom veľkú radosť.

Víťazný pokrik hráčov slovenskej reprezentácie do 21 po víťazstve nad Holandsko "21" 4:2 (0:2)

Posted by Slovenský futbalový zväz on 17. november 2015

Lekársky tím následne zabezpečil prevoz devätnásťročného rodáka z Dubnice nad Váhom do myjavskej nemocnice. V nej sa okamžite podrobil kompletným vyšetreniam.

"Všetky dopadli negatívne a asi o jednej hodine po polnoci, teda už v stredu, Martina prepustili z nemocnice. V sprievode rodinných príslušníkov odišiel domov," doplnil informácie lekár SR 21 Zsolt Fegyveres.

Mladí Slováci zdolali Holandsko aj predtým na jeho pôde.

Martin Valjent je zdravotne v poriadku a podľa webu SFZ odcestoval do miesta svojho pôsobenia v Taliansku. Na Ternanu čaká v sobotu 21. novembra o 15.00 h duel 14. kola Serie B na pôde mužstva Crotone.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Prišlo mu nevoľno. Hráč dvadsaťjednotky skončil v nemocnici