Prezident PSG odmietol obvinenie z korupcie

Prezident francúzskeho futbalového klubu Paríž St. Germain Nasser Al-Khelaifi.
Prezident francúzskeho futbalového klubu Paríž St. Germain Nasser Al-Khelaifi. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. dec 2019 o 13:09

Nasser al-Khelaifi čelí vyšetrovaniu z korupcie aj vo Francúzsku.

ŽENEVA. Prezident francúzskeho futbalového klubu Paríž Saint-Germain Nasser al-Khelaifi má za sebou výsluch pred švajčiarskym prokurátorom vo veci korupcie v Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA).

V Berne okrem Al-Khelaifi vypovedali aj niekdajší generálny sekretár FIFA Jerome Valcke a bližšie nešpecifikovaný biznismen. Al-Khelaifi aj Valcke opakovane popreli akékoľvek protiprávne konanie.

Al-Khelaifi je obvinený z toho, že Valckemu umožnil pobyt v luxusnej vile v Taliansku. Katarčan mal ako šéf mediálnej spoločnosti beIN Sports získať ako odplatu vysielacie práva na MS 2026 a 2030 pre oblasť Blízkeho východu a severnej Afriky.

"Sme presvedčení, že pán Valcke prijal neprimerané výhody, keď bez riadneho nájmu mohol využívať spomenutú nehnuteľnosť," uvádza sa v stanovisku prokuratúry.

Podľa spoločnosti beIN obvinenia nemajú žiadny právny ani faktický základ, preto právnici Nassera al-Khelaifiho ešte v tomto týždni podajú návrh na zamietnutie procesu.

Spoločnosť beIN tiež informovala, že za práva zaplatila približne 500 miliónov eur a ide o rekordnú sumu v regióne, takže nemožno hovoriť o nevýhodnej zmluve.

Nasser al-Khelaifi tiež čelí vyšetrovaniu z korupcie aj v inom prípade, no vo Francúzsku. Mal totiž aktívne vystupovať pri uplácaní v súvislosti s pridelením organizácie atletických MS 2019 katarskej Dauhe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Prezident PSG odmietol obvinenie z korupcie