Prezident Bayernu: Som rád, že Özil skončil. V minulých rokoch nestál za nič

Mesut Özil.
Mesut Özil. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. júl 2018 o 11:28

Özil nemal čo hľadať v reprezentácii už roky, dodal Hoeness.

MNÍCHOV. Prekvapujúci koniec Mesuta Özila v nemeckej futbalovej reprezentácii zaskočil viacerých fanúšikov, ale nezamrzel prezidenta Bayernu Mníchov Uliho Hoenessa.

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar londýnskeho Arsenalu zverejnil svoje rozhodnutie po masívnej kritike pre spoločné fotografie s prezidentom Turecka Recepom Tayyipom Erdoganom.

Za dôvod predčasného konca uviedol rasizmus a nedostatok rešpektu:

"Keď víťazíme, tak som Nemec a keď prehráme, tak som prisťahovalec," píše okrem iného v stanovisku.

Jeho vyhlásenie nenechalo chladným niekdajšieho nemeckého reprezentanta Hoenessa. Šesťdesiatšesťročný funkcionár jeho krok dokonca privítal.

"Som rád, že skončil. V minulých rokoch nestál za nič. Posledný osobný súboj vyhral na MS 2014. Teraz svoju neschopnosť zakrýva nejakými fotografiami," povedal Hoeness podľa denníka Bild a v kritickom tóne pokračoval:

"Keď sme hrali s Bayernom proti Arsenalu, vždy sme sa snažili hrať cez jeho stranu. Vždy bol najväčšou slabinou."

Nemecký národný tím na tohtoročných majstrovstvách sveta v Rusku vyhorel, v základnej skupine skončil posledný v konkurencii Švédska, Mexika a Kórejskej republiky a Hoeness, v ráži, neobišiel ani túto tému:

"Vývoj v našej krajine je katastrofa. Musíme sa upriamiť na šport. Stručne, Özil nemal čo hľadať v ´repre´ už roky," dodal Uli Hoeness.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Prezident Bayernu: Som rád, že Özil skončil. V minulých rokoch nestál za nič