Prešov poškuľuje v Európe po postupe, štvorgólový náskok ale vôbec nepreceňuje

Momentka zo zápasu Lovci Lovosice - Tatran Prešov.
Momentka zo zápasu Lovci Lovosice - Tatran Prešov. (Autor: Lovci Lovosice/Robert Grim)
Ján Leško|21. okt 2023 o 16:00

Tatran sa na európsky zápas naladil triumfom v domácej súťaži.

PREŠOV. Hádzanárov Tatranu Prešov čaká v sobotu odvetný zápas druhého kola Európskeho pohára EHF, ktorého začiatok v Tatran handball arene je stanovený na 18.00 h.

V strede tohto týždňa predohralo prešovské mužstvo zápas 8. kola Niké Handball Extraligy na domácej pôde proti ŠK Bratislava.

Tatran v ňom zvíťazil 33:28 a ako jediný v súťaži tróni na špici aktuálnej tabuľky bez jedinej bodovej straty.

Kvarteto hráčov zvyčajne základnej zostavy Tatranu Prešov Urban, Kasatkin Hernandez a Sako síce na lavičke boli, ale do hry proti Bratislavčanom nezasiahli.

Hozman prežil Horákov zákrok, skolila ho teplota

Prešovský krídelník Josef Hozman zase sledoval stredajší extraligový duel z hľadiska THA.

Práve po faule naňho v prvom pohárovom zápase v Lovosicich uvidel červenú kartu bývalý český reprezentačný pivot a dlhoročný hráč popredných bundesligových tímov Pavel Horák.

„Horákov zákrok som nejako prežil a zápas dohral. Problém som tam mal v tom, že už pred ním som mal mierne zvýšenú teplotu a začalo ma bolieť hrdlo. Nastúpil som, strelil, štyri góly, ale ku koncu duelu začínajúce zdravotné ťažkosti na mňa doľahli, teplota vystúpila.

Po návrate do Prešov som sa kuríroval. Momentálne sa už cítim podstatne lepšie. Proti ŠKP som ale radšej nehral, aby som bol skôr stopercentne fit na odvetu proti Lovosiciam,“ vysvetlil český legionár v službách sedemnásťnásobného slovenského hádzanárskeho šampióna.“

Rozdiel štyroch gólov vraj v hádzanej veľa neznamená

Do odvety Európskeho pohára EHF proti HK FCC Město Lovosice vkročí Tatran Prešov po výhre na súperovej palubovke 32:28 so štvorgólovým náskokom

„To je síce fakt, no v podstate v dnešnom ponímaní hádzanej rozdiel štyroch gólov veľa neznamená. Takýto sa dá na ihrisku zmazať pomerne v krátkom čase,“ mienil Hozman.

„Musíme sa všetci nastaviť tak, ako keby sa odveta začínala za rovnovážneho stavu. Skrátka tak, aby sme to vyhrali a tešili sa z postupu do ďalšieho kola.“

Podľa Hozmana hrá Tatran lepšie akom pred rokom

Na margo sobotňajšieho pohárové súpera pravé krídlo Tatranu uviedlo.

„V kádri Lovosíc v porovnaní s predošlou sezónou sa minulou sezónou toho príliš mnoho nezmenilo. Na rozdiel od Prešova. V kádri Tatranu je viacero nových tvárí Chorvát Cvitkovič, Francúz Sako, Brazílčan Barros, Maďar Kovács, navrátilec z Nemecka Polanský. Nuž a i ja som navrátilcom po dvoch rokoch v Považskej Bystrici,“ poznamenal Hozman.

Hádzanári Tatrana Prešov.
Hádzanári Tatrana Prešov. (Autor: Lovci Lovosice/Robert Grim)

„A to ešte v kádri sa chytajú viacerí mladíci aj vlastnej mládežníckej liahne. Podľa mňa Tatran v tomto ročníku hrá lepšiu hádzanú ako v minulom. Vidieť to i na výsledkoch zápasov slovenskej NHE. Aj preto tvrdím, že prešovský tím má na to aby uhral postup do ďalšieho pohárového kola,“ dodal.

Spoliehajú aj na tradičnú podporu skalných

Na prvý zápas Európskeho pohára vycestoval do Lovosíc početná skupina verných fanúšikov Tatranu Prešov. A veru, v hľadisku tamojšej športovej haly ich bolo poriadne počuť.

„No, to je svätá pravda,“ súhlasne pritakal autor štyroch prešovských gólov.

„Táto partička bola skvelá a búrlivej atmosfére jej podpora nám veľmi pomohla. Dúfam, že v Tatran handball arene sa k tým najvernejším skalným pridajú ďalší priaznivci prešovskej hádzanej a vytvoria ešte kvalitnejšiu atmosféru, než akou nás hnali za úspechom v prvom kole na lovosickej pôde.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prešov poškuľuje v Európe po postupe, štvorgólový náskok ale vôbec nepreceňuje