Opitý vodič buchol policajta a diali sa nevšedné veci, spomína Čech

Róbert Mak v zápase Slovensko - Malta.
Róbert Mak v zápase Slovensko - Malta. (Autor: TASR)
Pavol Spál|13. nov 2021 o 23:25

Na Malte sa dejú čudesné veci. Bude to posledný zápas trénera Tarkoviča?

LA VALLETTA. Je ako stvorená pre filmárov. Vznikli tu napríklad zábery z filmu Gladiátor, Trója alebo seriálu Hra o tróny.

Maličká krajina zaberá podobnú plochu ako Bratislava a má zhruba rovnaký počet obyvateľov. Malťanom nerozumie nikto, teda okrem nich a Arabov. Majú špecifický jazyk.

Hlavné mesto La Valletta vzniklo pôvodne ako pevnosť a obrovské delá namierené k moru sú na jej hradbách vidieť dodnes.

Jedno z nich v pevnosti Rinella je najväčšie na svete. Stotonový kolos vyzerá ako z filmu Vynález skazy.

Malťania sú z minulosti zvyknutí sa brániť. V nedeľu (o 15.00) na nich zaútočia futbalisti Slovenska v kvalifikácii o postup na svetový šampionát 2022.

Posledný vzájomný zápas skončil pre Slovensko hanbou. S outsiderom v Trnave iba remizovalo 2:2.

Podobný šok si nepripúšťajú, aj keď na Malte môžu zažiť neobyčajné veci. 

Neuveriteľný príbeh z reštaurácie

„Na Malte je to naozaj divoké, čo som tam zažil, je neuveriteľné,“ vravel nie tak dávno v rozhovore pre SME český futbalista Martin Hrubša, maltskú ligu hral šesť rokov.

Potvrdzuje to aj jeho neuveriteľný príbeh, v ktorom figuroval opitý vodič. Keď zapadol s autom do ohraničenej diery v ceste, trvalo policajtom možno trištvrte hodiny, kým na autách prišli.

Stanica bola pritom vzdialená iba šesťdesiat metrov od nehody. Potom jeden z policajtov zamieril do najbližšej reštaurácie a objednal si pivo.

„Pýtal som sa ho, čo urobia s tým chlapom, či mu robili test na alkohol. Policajt odpovedal, že to nie je potrebné, že z neho alkohol tiahne a očividne je na mol."

"Tak som sa pýtal, či mu vezmú vodičský. Nato sa policajt čudoval, prečo by to robili. Vraj mu možno to auto vytiahnu z diery. Ale záleží na tom, či bude ochotný si to zaplatiť, lebo to niečo stojí,“ spomínal Hrubša, ktorý vtedy náhodou sedel pri vedľajšom stole. A pokračoval.

Odbočovanie bez smeroviek

„Čoskoro prišiel do reštaurácie ďalší policajt, a hoci si objednal kolu alebo sprite, pristálo pred ním tiež pivo. Nebránil sa. A nakoniec prišiel ten opitý z auta,“ rozprával Hrubša. Z toho, čo videl zostal v šoku. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Opitý vodič buchol policajta a diali sa nevšedné veci, spomína Čech