Prestupy: Staněk ide zo Sparty do Evertonu

Kurt Zouma (vľavo).
Kurt Zouma (vľavo). (Autor: SITA/AP)
Sportnet|31. jan 2014 o 14:28

Sedemnásťročný gólman sa s liverpoolskym klubom dohodol na zmluve na dva a pol roka.

BRATISLAVA. Mladý český futbalový brankár Jindřich Staněk prestúpil zo Sparty Praha do anglického FC Everton. Sedemnásťročný gólman sa dohodol s vedením nového zamestnávateľa na zmluve na dva a pol roka. Prestupovú čiastku kluby nezverejnili.

"Jindru sledovali zástupcovia Evertonu niekoľkokrát naživo počas jesene, následne ho pozvali na stáž. Veríme, že sa dokáže presadiť v ťažkej konkurencii," cituje portál iDnes.cz hráčovho agenta Viktora Kolářa.

Chelsea získala Zoumu zo St. Étienne

FC Chelsea získal francúzskeho stopéra Kurta Zoumu z AS Saint-Étienne. Devätnásťročný obranca bude do konca sezóny pôsobiť v štvrtom tíme Ligue 1 v rámci hosťovania.

"Chelsea dotiahla prestup Kurta Zoumu zo Saint-Étienne," uviedli predstavitelia The Blues. Rodák z Lyonu Zouma reprezentoval Francúzsko vo viacerých mládežníckych kategóriách.

Mitroglou sa upísal Fulhamu na štyri a pol roka

Grécky futbalový útočník Konstantinos Mitroglou sa dohodol s účastníkom najvyššej anglickej súťaže FC Fulham na dlhodobej zmluve. Dvadsaťpäťročný zakončovateľ, ktorý naposledy pôsobil v Olympiakose Pireus, podpísal s "chalupármi" kontrakt na štyri a pol roka.

Informáciu potvrdil londýnsky klub prostredníctvom svojej oficiálnej internetovej stránky. "FC Fulham s potešením oznamuje angažovanie Konstantinosa Mitrogloua. Zmluva znie do leta 2018," uvádza sa vo vyhlásení klubu.

V rámci Londýna sa do Fulhamu z Tottenhamu sťahuje na hosťovanie do konca sezóny 23-ročný nemecký reprezentant Lewis Holtby.

Brémy získali poľského stredopoliara Obraniaka

Nemecký futbalový klub Werder Brémy posilní ofenzívny stredopoliar Ludovic Obraniak z francúzskeho Girondins Bordeaux. Dvadsaťdeväťročný poľský reprezentant podpísal zmluvu do 30. júna 2014 a odstupné sa podľa medializovaných informácií pohybuje vo výške 2 miliónov eur.

"Má obrovské skúsenosti. V Bordeaux patril k oporám," citovala slová športového riaditeľa Brém Thomasa Eichina agentúra DPA. Obraniak odohral v drese Poľska 32 zápasov a strelil 6 gólov.

Neapol posilní alžírsky obranca Ghoulam

Taliansky futbalový klub SSC Neapol oficiálne oznámil angažovanie alžírskeho obrancu Faouziho Ghoulama zo St. Etienne. Podpísal zmluvu do roku 2018 a Taliani za neho zaplatili odstupné 5,5 milióna eur, informovala agentúra Reuters.

Nový spoluhráč slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka je odchovancom akadémie St. Etienne. Neapolčania zapožičali West Hamu na hosťovanie do konca sezóny 27-ročného Kolumbijčana Pabla Armera.

Osvaldo sa vracia do Talianska, bude hosťovať v Juventuse

Najdrahší futbalista v histórii FC Southampton Pablo Osvaldo nevydržal na Britských ostrovoch ani jednu sezónu, odchádza na hosťovanie do Juventusu Turín. Súčasťou dohody medzi klubmi je aj opcia na trvalý prestup 28-ročného útočníka.

"Juventus môže potvrdiť, že sa so Southamptonom dohodol na hosťovaní Pabla Osvalda. Do 13. mája 2014 budeme mať možnosť kúpiť hráča za 19 miliónov eur, ktoré by sme v prípade uskutočnenia prestupu zaplatili v priebehu troch rokov," píše sa v stanovisku úradujúceho šampióna najvyššej talianskej súťaže.

Arsenal získal do konca sezóny Kima Kallströma

Anglický futbalový klub Arsenal Londýn získal na hosťovanie do konca sezóny skúseného švédskeho stredopoliara Kima Kallströma. Tridsaťjedenročný Kallström prichádza zo Spartaka Moskva.

Prestup prišiel iba niekoľko hodín po tom, ako tréner Arsene Wenger oznámil dlhodobú absenciu zraneného Aarona Ramseyho, informovala agentúra AP. Švéd prišiel do Moskvy v roku 2012 z Lyonu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Prestupy: Staněk ide zo Sparty do Evertonu