Predstavili dres Tímu Európy. Veľa modrej, písmeno E, hokejka a rozpaky

Dres Tímu Európy.
Dres Tímu Európy. (Autor: nhl.com)
Marián Szűcs|3. mar 2016 o 00:25

Zdeno Chára či Marián Hossa si prvý raz oblečú iný než slovenský reprezentačný dres.

BRATISLAVA. Vytvoriť nové logo a dres pre nesúrodý tím, ktorý tvoria hráči (zatiaľ) siedmich krajín, nie je jednoduchá úloha. A organizátori jesenného Svetového pohára v hokeji s ňou nenaložili príliš vkusne a atraktívne.

Generálni manažéri ôsmich tímov zverejnili v stredu základné súpisky. Okrem toho NHL, ktorá turnaj organizuje, predstavila aj dresy, v ktorých mužstvá nastúpia. Prvý dojem z dresu Tímu Európy je rozpačitý.

Polovica dresu je tmavomodrá, druhá svetlomodrá s tmavomodrým pruhom na rukáve. Na prsiach je znak symbolizujúci hokejku a písmeno E.

Generálny manažér Tímu Európy nominoval do prvého výberu, v ktorom je 16 hráčov, piatich slovenských hokejistov - brankára Jaroslava Haláka, obrancov Zdena Cháru, Andreja Sekeru a útočníkov Marána Hossu s Tomášom Tatarom.

Okrem nich sú v tíme štyria Dáni, dvaja Nemci a Švajčiari a po jednom hráčovi zo Slovinska, Rakúska a Nórska. Do konečnej nominácie pribudne ešte sedem hokejistov, ich mená musí Šatan oznámiť najneskôr do 1. júna.

Svetový pohár sa bude hrať od 17. septembra do 1. októbra tohto roka v Toronte. Okrem Tímu Európy budú na turnaji štartovať Kanada, USA, Rusko, Česko, Švédsko, Fínsko a Tím Severnej Ameriky zložený z hráčov do 23 rokov.

Pozrite si dresy ďalších tímov.

Kanada:

USA:

Česko:

Tím Severnej Ameriky:

Švédsko:

Fínsko:

Rusko:

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Predstavili dres Tímu Európy. Veľa modrej, písmeno E, hokejka a rozpaky