Prečo sa FK Prešov neprihlásil do futsalovej extraligy

Prešovskí futsalisti do sa najvyššej súťaže neprihlásili, hrať budú 2. ligu.
Prešovskí futsalisti do sa najvyššej súťaže neprihlásili, hrať budú 2. ligu. (Autor: Viktor Zamborský)
Miroslava Baranová|20. sep 2016 o 00:00

Klub z metropoly Šariša sa do najvyššej súťaže neprihlásil.

PREŠOV. V sezóne 2013/2014 obsadili medzi slovenskou futsalovou eiltou bronzovú pozíciu, o rok neskôr sa prebojovali do finále a získali strieborné medaily.

V minulom ročníku boli zástupcovia jediného východoslovenského tímu FK Prešov v prvej lige po základnej časti na 4. mieste.

Po vypadnutí zo semifinále sa chystali na zápas o tretie miesto, súboj o bronz sa nakoniec nekonal.

„Z výsledkového hľadiska je to pre nás sklamanie. Neumožnili nám hrať o medaily aj keď v rozpise súťaže bolo napísané, že o tretie miesto sa má hrať. Nakoniec sme skončili štvrtí o skóre za Nitrou,“ vrátil sa k predchádzajúcej sezóne manažér FK Prešov Dušan Michalčík.

Uplynulý ročník však priniesol Šarišanom aj viaceré pozitíva. „Dokázali sme, že vieme hrať o špicu. Futsal v našom meste má svoju atmosféru, na zápasy chodilo veľa divákov. Máme ďalších chalanov v reprezentácii aj vďaka našej juniorke.“

Zvolili obrodu mužstva

Pred začiatkom nového súťažného ročníka sa funkcionári prešovského futsalového klubu rozhodli neprihlásiť mužstvo do prvej ligy. Dôvodov bolo viacero.

„Jedným je zmätok, ktorý sa strhol v slovenskom futsale. Do posledného dňa sa nevedelo, kto bude hrať, koľko tímov bude v súťaži, aký systém bude mať liga. Všetko sa uvarilo až na poslednú chvíľu. Vzniklo aj nové združenie, ktoré sa snažilo vytvoriť ďalšiu samostatnú ligu. Hlavným dôvodom neprihlásenia do súťaže bol zmätok a neporiadok, ktorý tam momentálne je,“ vysvetľoval Michalčík.

FK Prešov stále nemá generálneho partnera, čo je na amatérsky klub priveľká finančná záťaž.

„Pokiaľ sa nenájde spoľahlivý partner na dlhšie obdobie, tak nielen pre nás, ale pre akýkoľvek klub z východu bude účinkovanie v najvyššej súťaži náročné. Osem z desiatich mužstiev v lige je zo západu, z toho päť tímov je z Bratislavy. Kým sa nezmení celý systém, cestovanie a ten „cirkus“, hrať v lige bude ťažké,“ zvýraznil manažér tímu z metropoly Šariša.

Cieľom prešovského klubu je tiež obmena kádra. „Do A-tímu chceme dotiahnuť mladých hráčov, zvolili sme obrodu tohto mužstva.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Prečo sa FK Prešov neprihlásil do futsalovej extraligy