Pre Maldiniho žiadajú trest na rok a osem mesiacov

Paolo Maldini (vľavo).
Paolo Maldini (vľavo). (Autor: SITA/AP)
SITA|28. máj 2014 o 08:00

Maldini vraj podplácal úradníkov, aby sa vyhol daňovej kontrole.

MILÁNO. Bývalá hviezda AC Miláno Paolo Maldini čelí obvineniam z korupcie. Námestník vrchného milánskeho prokurátora Tiziano Masini požaduje za podplácanie úradníkov pre päťnásobného víťaza Ligy majstrov trest na jeden rok a osem mesiacov. Maldini sa vraj vďaka podplácaniu vyhol daňovým kontrolám vo svojich firmách.

Bývalý futbalista sa podľa prokuratúry s pomocou úplatkov dostal neoprávnene aj k informáciám o ekonomickej situácii svojho potenciálneho finančného partnera.

Prvostupňový súd už dávnejšie rozhodol o Maldiniho nevine, ale štátna zástupkyňa Paola Pirrottová sa proti rozsudku odvolala. Na súd predvolala štyridsať nových svedkov vrátane zamestnancov daňových úradov a účtovníkov, ktorí v minulosti pomohli desiatkam podnikateľov a majiteľov firiem obchádzať kontrolné mechanizmy.

Štyridsaťpäťročný Maldini naďalej trvá na svojej nevine a nevynechal ani súdne pojednávanie. Vyšetrovatelia ho obvinili na základe odpočúvania telefonátov. Informácie zverejnil web talianskej televízie RAI.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Pre Maldiniho žiadajú trest na rok a osem mesiacov