Pre KOSIT i "Ružu" ligový duel prípravou na Európu

SITA|18. jan 2008 o 13:29

BRATISLAVA 18. januára (SITA) - Súboj majstra s vicemajstrom prinesie víkendové 14. kolo slovenskej extraligy basketbalistiek. V sobotu 19. januára o 17.00 h preverí v Infiniti aréne lídra tabuľky KOSIT ...

BRATISLAVA 18. januára (SITA) - Súboj majstra s vicemajstrom prinesie víkendové 14. kolo slovenskej extraligy basketbalistiek. V sobotu 19. januára o 17.00 h preverí v Infiniti aréne lídra tabuľky KOSIT 2013 Košice druhý tím aktuálneho poradia MBK Ružomberok. Obidve družstvá majú za sebou zápasy v európskych pohároch, Ružomberčanky doma v Európskom pohári FIBA nestačili na maďarský Szeged (64:70) a Košičanky prehrali v Eurolige tiež v stredu na palubovke francúzskeho US Valenciennes (65:73).

V uplynulom ročníku extraligy triumfovali "východniarky" spolu s finálovou sériou v deviatich zápasoch, Liptáčky dosiahli nad svojím najväčším súperom jediné víťazstvo. Prvé vzájomné meranie síl v sezóne 2007/2008 v Ružomberku vyhral košický majster 90:73 a v sobotu bude mať v súboji proti vicemajstrovi výhodu domáceho prostredia. Štatistiky ukazujú, že Ružomberok je na súperovej palubovke druhým najlepším tímom. "Zápasy prvého s druhým sú vždy špecifické, keďže by mali ponúknuť najvyššiu kvalitu. Košičanky majú oveľa skúsenejší tím, my sa pokúsime podať aspoň taký výkon ako na jeseň, keď sme podľahli tomuto súperovi o sedemnásť bodov," uviedol pre agentúru SITA tréner MBK Stanislav Onuška a priznal, že dôležitejší zápas čaká jeho zverenkyne koncom januára proti izraelskému Elitzuru Ramla. "Duel proti KOSIT-u budeme brať aj ako prípravu na súboj Európskeho pohára FIBA, keďže v extralige to nie je zápas, ktorý by o niečom rozhodoval. Navyše, Košičanky hrajú vyššiu európsku súťaž. Čaká nás teda súper, ktorý by mal skutočne preveriť naše

Kormidelník Košičaniek Vladimír Karnay si proti Ružomberku uvedomuje úlohu favorita. "Súboj sľubuje kvalitný a príťažlivý basketbal a ja verím, že potešíme našich priaznivcov," doplnil kouč KOSIT-u. Na otázku, či budú brať zápas ako prípravu na Euroligu, V. Karnay odpovedal: "Je to normálny extraligový duel, ale priznávam, chceme ho využiť ako prípravu na budúcotýždňový náročnejší pohárový zápas proti Gdynii."

Keďže obidve družstvá majú v poslednom období v nohách náročné vystúpenia, príležitosť dostanú v sobotu aj hráčky z lavičky. "Problémy má Alena Kováčová. Určite na palubovku nepôjde hráčka, ktorá nie je zdravotne v poriadku," upozornil tréner Košičaniek.


Program sobotňajších zápasov 14. kola basketbalovej extraligy žien:

KOSIT 2013 Košice - MBK Ružomberok (17.00, Infiniti aréna)

BO TJ Spartak Myjava - Cassovia Košice (16.00)

Slávia UMB Banská Bystrica - Viktoria PČSP Košice (17.00)

AT GEMTEX Rožňava - Slovan Bratislava (17.00)

ŽBK Whirlpool Poprad - INPEK UKF Nitra (19.00)


Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Pre KOSIT i "Ružu" ligový duel prípravou na Európu