Pre Kobeho Bryanta sa sezóna skončila, zrejme si roztrhol achilovku

(Autor: SITA/AP)
TASR|13. apr 2013 o 11:42

Bryant bol s 34 bodmi najlepším strelcom Lakers v zápase s Warriors.

LOS ANGELES. Pre slávneho veterána paluboviek zámorskej basketbalovej NBA Kobeho Bryanta sa sezóna 2012/2013 pre zranenie ľavej nohy predčasne skončila.

Ešte v sobotu sa podrobil štvrtý najlepší strelec tohto ročníka operácii achilovky.

"Je koniec. Achilovku mu musia dať dokopy lekári," povedal kondičný tréner Lakers Gary Vitti. Liečba sa pravdepodobne pretiahne a Bryant možno vynechá aj úvod nového súťažného ročníka.

Basketbalista odmietol úvahy o konci kariéry: "Žartujete?! Je veľa hráčov, ktorí prešli čímsi podobným. Viem teda, že aj ja to môžem dokázať a vrátiť sa."

Päťnásobný šampión profiligy Bryant si zranil achilovku 3:08 min pred koncom piatkového zápasu, v ktorom jeho tím Los Angeles Lakers doma zvíťazil 118:116 nad Golden State Warriors. Američan musel zo súboja odkrivkať po snahe obísť Harrisona Barnesa, keď mu "ušla" noha.

"Ten pohyb som urobil už miliónkrát v živote, teraz som počul puknutie v oblasti achilovky," vravel so slzami na krajíčku 34-ročný Bryant, ktorý pod vedením kouča Mika D'Antoniho neschádza z palubovky a pravidelne podstupuje vyše 40-minútové porcie.

"Či sa vyťaženie podpísalo pod zranenie? Ktovie. Cítim sa príšerne," dodal Bryant. Do svojho zranenia odohral 44:54 min a nastrieľal 34 bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Pre Kobeho Bryanta sa sezóna skončila, zrejme si roztrhol achilovku