Pre Cháru Winter Classic len ďalším súbojom o body

Zdeno Chára
Zdeno Chára (Autor: ap)
SITA|30. dec 2009 o 15:02

Už štvrté pokračovanie súbojov zámorskej hokejovej NHL na štadióne pod holým nebom tzv. Winter Classic je v piatok na programe v bostonskom Fenway Parku medzi mužstvami Boston Bruins a Philadelphia Flyers.

BOSTON.

Ide už o tretí prvojanuárový duel pod holým nebom v rade, naposledy sa 1. januára 2009 hralo v Chicagu. Zápas na otvorenom štadióne má samozrejme svoje špecifiká, keďže sa hrá pred neporovnateľne väčšou diváckou kulisou ako počas bežných zápasov základnej časti či play-off a za odlišných poveternostných podmienok.

Slovenský hokej bude mať aj vo Fenway Parku svoje zastúpenie. Pre obrancu a kapitána domáceho Bostonu Zdena Cháru to však bude len ďalší súboj základnej časti, v ktorom jeho tím môže získať dva body.

"Samozrejme to bude trochu iné ako klasické stretnutie, pretože v hľadisku bude neporovnateľne viac fanúšikov a atmosféra bude tiež odlišná. Ja to však neberiem nijako špeciálne, príprava na samotný zápas nebude odlišná od tých na krytom štadióne," povedal pre NESN aktuálny držiteľ Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu profiligy Zdeno Chára a dodal:

"Duel bude veľmi sledovaný, ale napokon ide rovnako ako v ďalších prípadoch o dva body."

Novoročný zápas bude pre najvyššieho hráča celej zámorskej profiligy akousi spomienkou na detstvo, paralelu však v tomto nevidí.

"Nemožno porovnávať blížiaci sa zápas s hrou v detstve. Bolo to úplne niečo iné. Vtedy sme sa iba hrali s kamarátmi zo susedstva, bol to oddych, no teraz to bude viac o biznise," poznamenal pre nhl.com Chára a dodal:

"Tento zápas bude určite niečím výnimočným, špeciálne pre fanúšikov. Pre drvivú väčšinu hráčov to bude skúsenosť, ktorá sa už nemusí opakovať. Verím, že to bude skvelý zážitok."

História súbojov "Winter Classic" siaha do novembra 2003, v ktorom si pred takmer 60-tisíc divákmi zmerali sily domáci Edmonton a Montreal (3:4).

Po lockoute (2004/05) a ďalších dvoch sezónach bez v súčasnosti takmer už tradičného podujatia sa 1. januára 2008 v Buffale predstavili domáci Sabres proti Pittsburghu (1:2 po sam. nájazdoch) a presne o rok neskôr si na chicagskom Wrigley Fielde zmerali sily Blackhawks a Detroit (4:6).

Zaujímavosťou je, že v krátkej histórii duelov "pod holým nebom" ešte ani raz neuspel domáci kolektív, v každom z troch prípadov boli úspešnejší hostia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pre Cháru Winter Classic len ďalším súbojom o body