28.07.2024 08:30
Deň 2
Minúta po minúte
Live

Jedlo je katastrofa, sťažovali sa Nemci. Kritizovali aj dlhé čakanie v radoch

Nemeckí hráči pozemného hokeja.
Nemeckí hráči pozemného hokeja. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. júl 2024 o 09:02

Zdôraznili, že francúzsky personál je veľmi priateľský.

PARÍŽ. Nemeckí reprezentanti v pozemnom hokeji sa posťažovali na jedálenské služby v olympijskej dedine na OH v Paríži. Hráčom vadia dlhé rady aj kvalita samotného jedla.

"Jedlo je prinajmenšom katastrofa. V rade stojíte neskutočne dlho, pretože je neskutočne málo stanovíšť. A kvalita jedla tiež nie je obzvlášť dobrá," uviedol útočník Christopher Rühr.

Jeho názor zdieľa aj kapitán tímu Mats Grambusch: "V podstate to trvá šialene dlho, pretože počas najrušnejších hodín vôbec nestíhajú. A potom kvalita aj kvantita jedla nie sú dobré, lebo tam prichádza príliš veľa ľudí v rovnakom čase. Je to trochu škoda."

Obaja hráči však zdôraznili, že francúzsky personál je veľmi priateľský a celková atmosféra v olympijskej dedine je príjemná, keďže ostatné podmienky sú v poriadku.

"Ak hľadáte niečo, na čo by ste sa mohli sťažovať, potom je to situácia s jedlom. Nie je to niečo, čo by ste ako profesionálny športovec očakávali," citovala Grambuscha agentúra DPA.

"Vždy sa nejako vynájdeme, keďže máme jedlo aj na apartmáne a vieme si variť. Ale nie je to veľmi profesionálne a dúfame, že sa to rýchlo zlepší," dodal Rühr. Na stravovanie v dedine už predtým poukázali aj britskí športovci.

Nemeckí pozemní hokejisti vstúpili do turnaja presvedčivým víťazstvom nad domácim Francúzskom 8:2. V A-skupine ich v sobotu čakal duel proti Španielsku.

Rayan Rebbadj a Antoine Dupont.
dnes 09:41
Fidži pocítilo pocit prehry až na tretích OH. Hrdinu Francúzska označil tréner za výnimočného Dupont nastúpil po zmene strán za nerozhodného stavu 7:7 a odvtedy bodovali už iba Francúzi.
dnes 09:41
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Jedlo je katastrofa, sťažovali sa Nemci. Kritizovali aj dlhé čakanie v radoch