Potvrdené. Mourinho v Reale Madrid po sezóne končí

José Mourinho
José Mourinho (Autor: SITA/AP)
TASR|20. máj 2013 o 20:19

Real neobhájil majstrovský titul v Primera Division a v Lige majstrov skončil už v semifinále.

MADRID. José Mourinho končí po sezóne vo funkcii trénera Realu Madrid napriek platnej zmluve. V pondelok večer o tom na tlačovej konferencii informoval prezident španielskeho veľkoklubu Florentino Pérez.

Mourinho mal s Realom kontrakt ešte na tri roky.

Bez nástupcu

"Po rozhovoroch s trénerom Josém Mourinhom sme dospeli k dohode o ukončení zmluvnej spolupráce po skončení tejto sezóny. Klub i kouč sa zhodli, že je ten pravý čas na ukončenie vzájomného vzťahu. Ďakujeme mu za odvedenú prácu a želáme mu veľa šťastia do budúcnosti," povedal Pérez.

Nástupcom 50-ročného "Special One" Mourinha by sa mohol stať Carlo Ancelotti, ktorý priviedol Paríž Saint-Germain k francúzskemu ligového titulu po dlhých 19 rokoch. Real už prejavil záujem o jeho služby.

Talian by mal podľa platného kontraktu odpracovať v Parku princov ešte jeden ročník. Po zisku francúzskeho primátu požiadal o uvoľnenie z funkcie, aby mohol prijať ponuku z Realu Madrid, ale katarskí majitelia PSG mu nechcú vyhovieť.

"Ešte sme sa so žiadnym kandidátom predbežne nedohodli. To je naša práca na nabližšie dni," uviedol Pérez.

José Mourinho si pohneval fanúšikov "bieleho baletu", pretože v ostatných mesiacoch nedával príležitosti klubovej legende brankárovi Ikerovi Casillasovi.

Kapitán španielskej reprezentácie Casillas utrpel zlomeninu kosti v ľavej ruke 23. januára v stretnutí proti Valencii.

Po niekoľkotýždňovej absencii sa naplno zapojil do tréningového procesu, ale jednotkou medzi tromi žrďami sa medzičasom stal Diego López.

Neúspešná sezóna

Real uzavrie túto sezónu bez zisku trofeje. Otvoril ju síce titulom v národnom Superpohári, ale ten sa udeľuje za úspech v predchádzajúcom ročníku, keďže sa v ňom stretávajú víťaz dlhodobej ligovej súťaže s víťazom národného pohára.

Madridčania neuspeli v aktuálnom ročníku Primera División, kde skončia na druhom mieste za FC Barcelona, v Lige majstrov upútalo ich vypadnutie s nemeckou Borussou Dortmund a v piatok neuspeli ani vo finále národnej pohárovej súťaže (Copa del Rey). "Biely balet" v ňom prehral s mestským rivalom Atléticom Madrid 1:2 po predĺžení.

"Moja trénerská kariéra trvá už niekoľko rokov, ale toto je doteraz moja najhoršia sezóna. Získali sme len jeden titul, ktorý nie je dostatočným úspechom pre mňa, ani pre klub ako Real Madrid. Tretia sezóna s takými výsledkami je nevydarenou sezónou. Je to športová katastrofa," kajal sa cez víkend Mourinho po nevydarenom finále španielskeho Kráľovského pohára s Atléticom Madrid.

Mourinho prišiel do Realu Madrid v roku 2010 z Interu Miláno. V prvej sezóne sa mu podarilo vyhrať Španielsky pohár, v ročníku 2011/2012 jeho zverenci prerušili sériu FC Barcelona a získali španielsky titul.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Potvrdené. Mourinho v Reale Madrid po sezóne končí