Posledný tanec legendy. Obávaný Hron sa chce s kariérou rozlúčiť výhrou

Tomáš Hron (vpravo) v súboji s Melvinom Maném.
Tomáš Hron (vpravo) v súboji s Melvinom Maném. (Zdroj: Oktagon MMA)
SvetMMA|20. sep 2024 o 17:35

Český veterán absolvuje svoj posledný zápas.

BRNO. Už zajtra sa zrak všetkých česko-slovenských fanúšikov bojových športov presunie do Brna, kde organizácia OKTAGON MMA usporiada nabitý turnaj s poradovým číslom 61.

Na atraktívnej zápasovej karte nebudú v sobotu chýbať viaceré hviezdne tváre našej bojovej scény, no obzvlášť veľkú pozornosť púta Tomáš Hron (100-28-3). Legendárny postojár sa totiž pred domácim publikom definitívne rozlúči s úctyhodnou kariérou.

Známy milovník plazov pôsobí na profi úrovni už vyše dve dekády a vo veku 43 rokov si povedal, že je ten najvyšší čas zavesiť rukavice na klinec.

Obávaný ťažkotonážnik je právom považovaný za obrovskú hviezdu a nemožno sa čudovať, že práve pod významnou žlto-čiernou vlajkou absolvuje svoj posledný tanec. V neuveriteľnom 132. dueli si to pod pravidlami OKTAGON Underground rozdá s ostrieľaným Fredom Sikkingom (57-28-1).

„Vždy vám pomôže súboj s niekým dobrým, kto má iný štýl. Posunie vás to. Je to skúsený frajer,“ vyjadril sa “Rattlesnake“ v druhej časti relácii Na Dohled 2 na margo svojho súpera, ktorý je trojnásobným majstrom sveta a ďalej dodal: „Poznám ho, trénoval som s ním v Holandsku. Takisto má za sebou množstvo zápasov ako ja. V roku 2023 som ho dokonca porazil. Vtedy to bol však skôr taký rozjazd, takže teraz to bude úplne o niečom inom.“

Prvému českému bojovníkovi v slávnej kicboxerskej organizácii Glory, majiteľovi vyše desiatich svetových titulov a bývalému šampiónovi WKN a WKA sa okrem úspechov nevyhol ani jeden nečakaný pád.

Výrazne ho pribrzdilo vážne zranenie krížneho väzu, pre ktoré bol dlhú dobu mimo hry.

Pri derniére má teda legendárny Hron jasný cieľ. Nič iné než výhru si nepripúšťa a s kariérou sa chce rozlúčiť impozantným spôsobom.

Tradične mu pritom v príprave pomáha tréner Danny de Vries.

„Posledný tanec! Viac ako 130 vystúpení, to má máloktorá ťažká váha. Pre mňa osobne to bude špeciálne vďaka tomu, že jeho protivník bol v minulosti takisto mojím zverencom,“ prezradil známy kouč extra motiváciu a na záver si stručne zaspomínal aj na vznik spolupráce Tomášom: „Stretli sme sa v Thajsku a od toho momentu to spolu ťaháme dvanásť rokov.“

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Posledný tanec legendy. Obávaný Hron sa chce s kariérou rozlúčiť výhrou