VIDEO: Dal gól Ronaldo alebo nie? Senzor v lopte ukončil diskusie

Rozhodujúci moment zápasu Portugalsko - Uruguaj na MS vo futbale 2022.
Rozhodujúci moment zápasu Portugalsko - Uruguaj na MS vo futbale 2022. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|29. nov 2022 o 17:25

Ronaldo si na svoj druhý gól na MS v Katare musí ešte počkať.

BRATISLAVA. Futbalisti Portugalska majú na MS v Katare už istý postup zo skupiny. Najskôr naplno bodovali proti Ghane a následne aj proti Uruguaju.

V oboch zápasoch nariadil hlavný rozhodca v ich prospech penaltu, o ktorej môžeme povedať, že bola sporná. Napriek tomu sa na sociálnych sieťach diskutovalo najmä o víťaznom góle do siete Uruguaju.

Po centri Bruna Fernandesa sa snažil prepracovať k lopte Cristiano Ronaldo a v prvom momente sa zdalo, že loptu usmernil za chrbát brankára.

Gól však štatisti pripísali na konto Fernandesa, keďže žiaden zo spomalených záberov stopercentne nepreukázal, že by sa Ronaldo hlavou dotkol lopty.

VIDEO: Diskutovaný gól zo zápasu Portugalsko - Uruguaj

Na sociálnych sieťach vznikli rôzne aj vtipné obrázky, pričom jeden ukazoval detailný pohľad na Ronaldov vlas, ktorý mal loptu tečovať.

Napokon debaty ukončil až senzor v oficiálnej lopte MS.

"S využitím technológie Connected Ball, ktorá je umiestnená v oficiálnej zápasovej lopte Al Rihla, sme schopní s istotou určiť, že pri zápase Portugalska s Uruguajom nedošlo k žiadnemu kontaktu s loptou od Cristiana Ronalda pri úvodnom góle stretnutia," uviedol výrobca lopty.

"Senzor 500Hz IMU vo vnútri lopty nám umožňuje vysoko presnú analýzu. Žiadna vonkajšia sila pôsobiaca na loptu nebola zaznamenaná," dodala spoločnosť, ktorú cituje aj web Českej televízie.

Ronaldo sa tak zatiaľ musí uspokojiť s tým, že v Katare strelil len jeden gól, keď v zápase proti Ghane premenil pokutový kop. Vďaka tomu sa stal prvým futbalistom v histórii, ktorý skóroval na piatich rôznych MS.

Bývalý hráč Manchestru United, Realu Madrid či Juventusu môže svoju gólovú zbierku vylepšiť v piatok, keď Portugalsko ukončí súboje v základnej skupine zápasom proti reprezentantom Kórejskej republiky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»VIDEO: Dal gól Ronaldo alebo nie? Senzor v lopte ukončil diskusie