Trenčínu nepomohol ani gól Marcela Hossu, tesne prehral v Košiciach

Hráč Košíc Tomáš Hričina (vpravo) sa pokúša presadiť pred bránou Trenčína.
Hráč Košíc Tomáš Hričina (vpravo) sa pokúša presadiť pred bránou Trenčína. (Autor: TASR)
Sportnet|22. nov 2016 o 19:35

Poprad v utorok nedopustil prekvapenie a slovenských mladíkov do dvadsať rokov zdolal bez problémov 5:2.

POPRAD. Hokejisti Popradu po sérii troch prehier získali v Tipsport lige 2016/2017 v utorok všetky tri body. V súboji 22. kola doma tím HK Orange 20 zdolali 5:2.

Po prvej aj druhej tretine mali domáci dvojgólový náskok, V 47. minúte upravil Tomáš Troliga na 4:1. Za hostí potom skorigoval Oliver Pataky, ale konečnú podobu výsledku dal v 58. minúte legionár Kevin Henderson.

Popradčania majú na svojom konte dvadsaťsedem bodov z doterajších dvadsiatich štyroch zápasov, v tabuľke Tipsport ligy zostávajú na desiatom mieste.

Iba bod strácajú na deviate Nové Zámky, ktoré však odohrali o jeden duel menej.

Hokejisti HK Orange 20 zo sedemnástich stretnutí vybojovali iba tri body za triumf na ľade Liptovského Mikuláša.

V zápase 23. kola hokejisti Košíc v utorok zdolali na domácom ľade Trenčín 2:1. K ich triumfu prispel český legionár Radim Hruška, ktorý najprv v prvej tretine otvoril skóre a v záverečnej časti prihral na víťazný gól Petra Bartoša. Marcel Hossa potvrdil dobrú formu z ostatných zápasov. V druhej časti vyrovnal na priebežných 1:1.

Východniari uspeli vo štvrtom dueli po sebe a patrí im druhé miesto v tabuľke Tipsport ligy, na vedúcu Banskú Bystricu strácajú jeden bod.

Dukla figuruje na ôsmej pozícii s náskokom troch bodov pred Novými Zámkami, tie však majú dva zápasy k dobru.

Lukáš Kozák z Trenčína sa dostáva do potýčky s Michelom Miklíkom.
Lukáš Kozák z Trenčína sa dostáva do potýčky s Michelom Miklíkom. (Autor: TASR/AP)

TIPSPORT LIGA 2016/2017 - 22. kolo:

HK Poprad - HK Orange 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Góly: 5. Mlynarovič (Kurali, Ježek), 10. L. Hvila (Semorád, Š. Fabian), 40. D. Bondra (Štrauch, Troliga), 47. Troliga (J. Brejčák), 58. Henderson (Zagrapan) - 25. Oško (Struška, Andrisík), 50. Pataky (Mário Grman)

Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kalina, Jura - Bednár, Jobbágy, 655 divákov

Poprad: Šúrek - Š. Fabian, Chaloupka, Kurali, Ježek, J. Brejčák, Bagin, Dinda, Lubor Pokovič - Henderson, Zagrapan, Lapšanský - L. Hvila, Mlynarovič, Semorád - M. Paločko, Troliga, D. Bondra - Štrauch, Lichanec, Abramov

HK Orange 20: Babik (10. Durný) - Mário Grman, D. Trška, Košecký, Jendroľ, Hain, Bdžoch, Fereta, Hedera - Marek Hecl, N. Jaško, Pataky - Struška, Oško, Andrisík - Pätoprstý, M. Murín, Marek Sloboda - Vybíral, Václav

Hlasy trénerov:

Marcel Ozimák, tréner Popradu: "Začali sme prvú tretinu veľmi dobre. Využili sme ponúknuté presilové hry. Keby súper v presilovke piatich proti trom strelil gól, bolo by to dramatickejšie. Dvadsiatka nie je ľahkým protivníkom pre nikoho. Podarilo sa nám streliť tretí aj štvrtý gól. Podvedomie, že sa s výsledkom už nič nemôže stať, sa opäť prejavilo, a hostia znížili. Myslím si, že tri body sú pre nás veľmi dôležité. Nebudeme sa pozerať, aký ten zápas bol. Bol ťažký a súper húževnatý."

Ernest Bokroš, tréner HK Orange 20: "Po zlom výkone v Prešove sme sa herne nezdvihli. V prvých dvoch tretinách sme mali päť vylúčení, Poprad z toho využil dve presilovky. Nalomilo to psychiku chlapcov. Pochváliť ich môžem len za výkon v druhej tretine. Problém s produktivitou je dlhodobý. Ťažko sa presadzujeme cez seniorské obrany a kvalitných brankárov."

TIPSPORT LIGA 2016/2017 - 23. kolo:

Košice - Trenčín 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Góly: 9. R. Hruška (T. Klíma), 52. P. Bartoš (T. Klíma, R. Hruška) - 21. Marcel Hossa (Holenda, L. Kozák)

Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Orolin, Husár - Korba, Holienka, 3334 divákov

Košice: Habal - Vašíček, Deyl, E. Šedivý, M. Dudáš, Šmach, L. Matejka, Pavúk - L. Nagy, Boltun, Michel Miklík - P. Bartoš, Suja, Bicek - Tibor Varga, J. Milý, T. Hričina - Šoltés, R. Hruška, T. Klíma

Trenčín: Kutej - Bohunický, Jáchym, L. Kozák, Holenda, Obšut, Hatala, J. Danko - Denis Hudec, Sojčík, T. Sýkora - Marcel Hossa, J. Švec, J. Ručkay - D. Novák, Šimun, Síkela - Smolka, Tužinský

Hlasy trénerov:

Rostislav Čada, tréner HC Košice: "Naším najväčším nedostatkom bol pohyb a ten sme nahrádzali bojovnosťou. Negatívom prvej tretiny boli štyri vylúčenia a strata tempa. Dôležité bolo, že mužstvo ukázalo túžbu po víťazstve. V závere zápasu nám veľmi pomohli zákroky brankára Habala."

Ján Kobezda, tréner HK Dukla Trenčín: "Som veľmi spokojný s výkonom, ktorý sme predviedli. Škoda, že sme nezískali žiadne body, mali sme na to. Mohli sme vyrovnať aj počas power play, žiaľ, nepodarilo sa nám to. S predvedeným výkonom, bojovnosťou a nasadením som veľmi spokojný. Je to znak toho, že mužstvo sa uberá správnym smerom. Chlapci vydržali veľmi veľa fyzicky i psychicky. Verím, že takto budeme pokračovať."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Trenčínu nepomohol ani gól Marcela Hossu, tesne prehral v Košiciach