Polícia vypočúva šéfa českého futbalu, zadržala najmenej päť osôb

(Autor: Twitter)
TASR|4. máj 2017 o 13:00

Medzi zadržanými sú okrem ľudí z prostredia futbalu aj miestni poslanci či dokonca námestníčka ministerky školstva.

PRAHA. Českí vyšetrovatelia začali vypočúvať zadržaného predsedu Futbalovej asociácie Českej republiky (FAČR) Miroslava Peltu.

Českým médiám to povedal jeho advokát Bronislav Šerák.

V súčasnej dobe nevieme, čo je zmyslom a cieľom tejto akcie a čakáme na vysvetlenie a ďalšie informácie orgánov činných v trestnom konaní,


Marek Hájek, podpredseda Českej únie sportu

Najmenej piati

Peltu zadržala polícia v rámci stredajšej prehliadky v pražskom sídle FAČR. Vyšetrovatelia z Národnej centrály proti organizovanému zločinu zasahovali aj na ministerstve školstva, pražskom magistráte a štadióne FK Jablonec, ktorý funkcionár spoluvlastní.

Pelta bol jedným z najmenej piatich zadržaných. V stredu večer polícia zapečatila aj kancelárie v sídle Českej únie športu (ČUS) a zadržala jej šéfa Miroslava Janstu.

Pražská vrchná štátna zástupkyňa Lenka Bradáčová vyhlásila, že poobede budú žalobcovia rozhodovať o návrhu na uvalenie väzby.

Aj námestníčka ministerky školstva

Najmenej 5 osôb

zadržali vyšetrovatelia z Národnej centrály proti organizovanému zločinu v Česku.

Vyšetrovatelia spustili akciu pre podozrenia zo spáchania trestných činov zneužitia právomocí úradnej osoby, dohadovania výhod pri zadávaní verejnej objednávky, pri verejnej súťaži a verejnej dražbe a z porušenia povinnosti pri správe cudzieho majetku. "V súčasnej dobe nevieme, čo je zmyslom a cieľom tejto akcie a čakáme na vysvetlenie a ďalšie informácie orgánov činných v trestnom konaní," uviedol podpredseda Českej únie sportu Marek Hájek.

"Policajti sa nachádzajú v budove magistrátu na námestí Franza Kafku, kde včera nestihli stiahnuť všetky potrebné dáta zo serverov a pokračujú vo vyšetrovaní v Škodovom paláci. Podľa našich informácií vyšetrovanie nijako nesúvisí s činnosťou mesta," povedal pre české médiá hovorca magistrátu Vít Hofman.

Okrem Miroslava Peltu a Miroslava Janstu zadržali aj námestníčku ministerky školstva Simonu Kratochvílovú, pražského poslanca Karla Březin či riaditeľku odboru športu na magistráte Soňu Fáberovú.

Advokát Miroslava Peltu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Polícia vypočúva šéfa českého futbalu, zadržala najmenej päť osôb