Pohár EHF - Šaľa potvrdila postup víťazstvom

SITA|14. sep 2008 o 18:17

KLAKSVÍK 14. septembra (SITA) - Hádzanárky Slovana Duslo Šaľa si s prehľadom vybojovali postup do 2. kola Pohára EHF žien. Zverenky trénerky Dariny Braunovej po piatkovej výhre 28:20 (12:8) zvíťazili ...

KLAKSVÍK 14. septembra (SITA) - Hádzanárky Slovana Duslo Šaľa si s prehľadom vybojovali postup do 2. kola Pohára EHF žien. Zverenky trénerky Dariny Braunovej po piatkovej výhre 28:20 (12:8) zvíťazili nad družstvom Stjörnan Klaksvík aj v odvete 1. kola tejto európskej pohárovej súťaže, ktorá sa na základe dohody oboch klubov hrala v nedeľu opäť na Faerských ostrovoch. Šalianky v druhom vzájomnom súboji zdolali severského súpera 27:23 (15:11). Slovenský vicemajster nastúpi v októbrovom 2. kole Pohára EHF proti maďarskému tímu Budapešť Bank-FTC.


Výsledok - nedeľa - Pohár EHF žien - 1. kolo - odveta (hralo sa opäť v Klaksvíku):


Slovan Duslo Šaľa (SR) - Stjörnan Klaksvík (Faer. ostrovy) 27:23 (15:11) - prvý zápas 28:20, do 2. kola postúpila Šaľa

Zostava a góly Šale: Némethová, Grandtnerová, Túrociová - Trochtová 3, Czaníková 4/1, Váradyová 1, J. Braunová, Pileková 1, Martanovičová 4, P. Popluhárová 9/1, Macháliková, Puškášová 3, S. Szarková 2

Pok. hody: 5/2 – 7/5, vylúčené: 4 - 3, rozhodovali: Van de Beek a Egberts (obaja Hol.), 300 divákov


Odvetné stretnutie malo podobný priebeh ako prvý zápas. Klaksvík len v úvode ako-tak stačil na favorizovaného slovenského súpera. Skóre bolo vyrovnané do stavu 3:3, potom sa Šalianky odpútali a ich náskok narástol až na šesť gólov (14:8). Hráčky faerského tímu v závere I. polčasu znížili rozdiel na 11:15. Po zmene strán dala trénerka Braunová postupne príležitosť všetkým hráčkam z omladeného družstva. Stjörnan sa síce dotiahol na 18:20, ale Duslo vzápätí zvýšilo svoje vedenie na 25:19 a zápas doviedlo do víťazného konca (27:23).



Hlas

Darina Braunová (trénerka Šale): "Myslím si, že rovnako ako v piatok bol aj dnešný duel v našej réžii a súperovi sme prakticky nič nedovolili. Najlepšiu strelkyňu Klaksvíku sme osobne bránili, čím sme eliminovali najväčšiu zbraň tímu z Faerských ostrovov. Zahrali sme veľmi dobre. Opäť dostali príležitosť mladé hráčky, ktoré nesklamali a získali cenné skúsenosti. S kolektívnym výkonom i naším postupom som spokojná. Ferencváros má v ženskej hádzanej dobré meno, ale v poslednom období sa v ňom udiali výrazné zmeny v hráčskom kádri, takže jeho aktuálnu silu zatiaľ nepoznám.



lb;tx;ds

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Pohár EHF - Šaľa potvrdila postup víťazstvom