Podľa trénera Bostonu môže hrať Chára lepšie

SITA|31. okt 2009 o 17:12

Výkonnosť slovenského hokejového obrancu Zdena Cháru zatiaľ trénera Boston Bruins Clauda Juliena úplne neuspokojuje.

WILMINGTON.

V súčasnosti ho zámorské médiá dokonca nepovažujú ani za najlepšieho obrancu Bruins, podľa nich hrá lepšie Derek Morris.

"Jeho hra je dobrá, ale môže byť ešte lepšia. On to tiež vie. Odohral pár zápasov, v ktorých bol dominantným ako v minulosti. Nie je však rovnako dominantným zápas čo zápas, ako to bývalo kedysi. Je z toho trochu frustrovaný," uviedol pre Boston Globe Julien.

Pred rokom v lete sa Chára podrobil operácii ramena, do sezóny sa rozbiehal pomalšie, ale od novembra už v lige dominoval.

Tentoraz ho pred sezónou netrápilo žiadne zranenie, aj napriek tomu sa mu nedarí podľa predstáv v ofenzíve a ani v defenzíve. Kým v predchádzajúcom ročníku strávil na ľade v priemere viac ako 26 minút, tentoraz sa nevie úplne nájsť.

V priemere je na ľade 24 a pol minúty, v jedenástich zápasoch ešte nestrelil gól a zaznamenal iba 6 asistencií. Pred rokom vo dvojici s Aaronom Wardom ničil najlepšie útoky ligy, tentoraz je prekvapením, že jeho defenzívna hra išla trochu nadol.

Vo štvrtok v súboji s New Jersey bol na ľade pri víťaznom góle Devils. Najskôr pri ňom stratil puk po súboji so Zachom Parisom za bránkou a následne tečoval puk pri strele Jamieho Langenbrunnera, ktorý síce Tim Thomas zastavil, ale dorážka Zubrusa skončila v sieti.

"Má na to, aby bol lepší. Keď hrá jednoducho, je najlepším obrancom v NHL," tvrdí generálny manažér Bruins Peter Chiarelli.

Podľa Boston Globe môžu mať na Chárovu výkonnosť viaceré faktory.

Ide najmä o pomalšie štarty do všetkých sezón, snaha prispôsobiť sa po Wardovom odchode novému partnerovi v defenzíve, ale aj to, že po zisku Norrisovej trofeje pre najlepšieho hokejistu sezóny chce dokazovať, že si ocenenie zaslúžil.

"Zatiaľ je to nevyrovnané. Nikdy však nebol hrozný. Sú zápasy, po ktorých môžem povedať, že hral dobre. Pre úspech nášho tímu by sme Zdena najradšej videli tam, kde bol v minulej sezóne. Mal by byť opäť hviezdnym, ostrým obrancom, proti ktorému nikto nenastupuje rád," dodal pre Boston Globe Julien.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Podľa trénera Bostonu môže hrať Chára lepšie