Podľa Ancelottiho pomohla Realu prehra v El Clásicu, chce triumf v Lige majstrov

Ancelotti má v pláne získať ďalšie trofeje.
Ancelotti má v pláne získať ďalšie trofeje. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|4. apr 2015 o 08:55

Futbalisti Realu Madrid môžu z dlhodobého hľadiska vyťažiť z nedávnej prehry na pôde odvekého rivala z Barcelony. Aspoň tak si myslí kouč kráľovského veľkoklubu.

Skúseného talianskeho kouča teší, že jeho zverenci našli po prehre na Nou Campe svoju stratenú hernú tvár. A hoci Katalánci majú aktuálne pred Madridčanmi náskok 4 bodov, Ancelotti neprepadá panike.

"Nie je jednoduché prehrať takýto zápas, ale moje pocity boli, aj napriek výsledku, dobré. Vrátili sme sa totiž k hernému štýlu, ktorý chceme a vieme hrať. Takže v budúcnosti nám to pomôže k väčšiemu počtu víťazstiev," povedal pre portál goal.com bývalý tréner AC Miláno, Chelsea Londýn, Juventusu Turín či AC Parma.

Rovnako optimistický je 55-ročný šéf lavičky aj čo sa týka tohtoročnej Ligy majstrov. Pre Taliana je priritou obhajoba vlaňajšieho triumfu.

Pritom aj v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži sa jeho mužstvo naposledy riadne natrápilo. Po kostrbatom výkone v domácej osemfinálovej odvete s nemeckým Schalke 04 Gelsenkirchen (prehra 3:4) sa obhajcovia trofeje len-len, že so súťažou nerozlúčili už v prvom vyraďovacom kole.

Vo štvrťfinále čaká Ronalda a spol. mestský rival Atlético Madrid. Avšak známy trénerský odborník sa pozerá už za štvrťfinálový horizont.

"Súčasný Real Madrid má všetky predpoklady, aby mohol súperiť vo všetkých súťažiach na tej najvyššej úrovni. Takže naším cieľom je, pochopiteľne, víťazstvo," nechal sa počuť Ancelotti.

Zostrih z posledného El Clásica

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Podľa Ancelottiho pomohla Realu prehra v El Clásicu, chce triumf v Lige majstrov