Po šestnástich rokoch chytal za iný klub. Casillas premiéru v Porte zvládol

Iker Casillas.
Iker Casillas. (Autor: SITA/AP)
SITA|16. aug 2015 o 09:23

Španielsky futbalový reprezentant gól nedostal, FC Porto vyhralo nad Vitóriou Guimaraes hladko 3:0.

PORTO. Španielsky futbalový reprezentant Iker Casillas má za sebou úspešnú premiéru v drese FC Porto.

Brankárska legenda Realu Madrid si udržala čisté konto v sobotňajšom súboji 1. kola najvyššej portugalskej súťaže, v ktorom Casillasov nový zamestávateľ FC Porto zdolal Vitóriu Guimaraes hladko 3:0. Dva góly na Estádio do Dragao strelil kamerunský zakončovateľ Vincent Aboubakar, tretí pridal Silvestre Varela.

Tréner: Je rád, že je s nami

Casillas podľa portugalských médií zvládol svoj prvý štart pred novými fanúšikmi po 16 rokoch v Reale veľmi dobre a predviedol zopár istých zákrokov. Hostia mali podľa štatistík tri strely na bránku a ďalšie tri mimo nej.

"Najdôležitejšie je, aby fungovala hra tímu. Myslím si, že Iker je zatiaľ nadšený tým, čo prežíva v novom prostredí. Je rád, že je s nami a my zasa s ním. Vie však veľmi dobre, že Porto to bude mať v lige náročné," povedal tréner FC Porto Julen Lopetegiu.

Vyše 700 zápasov za Real

Tridsaťštyriročný Casillas až dosiaľ v kariére nechytal za iný klub ako Real Madrid. V drese prvého tímu debutoval ešte v roku 1999 a absolvoval v ňom 725 súťažných stretnutí, ktoré mu priniesli dovedna 19 rôznych trofejí. Vyníma sa medzi nimi päť domácich ligových titulov a tri triumfy v Lige majstrov (2000, 2002, 2014).

V reprezentácii Španielska sa tešil z titulu majstra sveta v roku 2010 v Juhoafrickej republike a podieľal sa aj na tituloch európskeho šampióna v rokoch 2008 a 2012.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Po šestnástich rokoch chytal za iný klub. Casillas premiéru v Porte zvládol