Po Heatleym je na odchode z Ottawy zrejme aj Spezza

Jason Spezza
Jason Spezza (Autor: SITA/AP)
SITA|21. jún 2010 o 11:22

Všetko nasvedčuje tomu, že klub zámorskej hokejovej NHL Ottawa Senators sa zbaví ďalšej veľkej hviezdy - útočníka Jasona Spezzu.

OTTAWA.

Pred rokom sa "senátori" nerozišli v najlepšom s Danom Heatleym, ktorý po predchádzajúcej sezóne oznámil vedeniu klubu, že chce byť vymenený a postavil tak generálneho manažéra Bryana Murraya pred hotovú vec. Navyše naplno využil "no trade" klauzulu a odmietol pre Ottawu lukratívnu výmenu do Edmontonu, čo podráždilo nielen fanúšikov, ale aj Heatleyho spoluhráčov.

Napokon skončil v San Jose. Odchod 27-ročného centra Spezzu bude zrejme kultivovanejší. Kanaďan nebol po sezóne šťastný z toho, že sa ocitol v pozícii hráča zodpovedného za všetky problémy "senátorov" počas ročníka. Murray avizoval, že sa chce ešte so Spezzom rozprávať o jeho predstavách o úlohe v tíme. No podľa analytika televíznej stanice TSN Boba McKenzieho je za týchto okolností odchod hráča, ktorého si Ottawa vybrala v drafte pred deviatimi rokmi z celkovo druhého miesta a ktorý v hlavnom meste Kanady odohral sedem sezón, viac ako pravdepodobný.

Navyše sa Spezzovi od 1. júla skončí "no trade" klauzula, takže Ottawa ho môže vymeniť za najvýhodnejšiu kompenzáciu. Nevýhodou je, že Spezza je veľmi drahý hráč, ktorý bude stáť ktorýkoľvek klub 7 miliónov USD ročne až do konca sezóny 2014/15. Najväčšími záujemcami o jeho služby sú Edmonton, Columbus a Florida. V prípade Edmontonu sa špekuluje, že by za Spezzu mohol ponúknuť rovnakú hráčsku kompenzáciu ako pred rokom za Heatleyho (Dustin Penner, Andrew Cogliano a Ladislav Šmíd). Očakáva sa, že Ottawa by mohla požadovať okrem výberu v prvom kole draftu aj dvoch mladých hráčov z NHL - centra a ešte jedného útočníka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Po Heatleym je na odchode z Ottawy zrejme aj Spezza