Po expresnom KO dlhú pauzu nepotreboval: Zavŕši Ďatelinka unikátny návrat?

Slovenský bojovník Milan Ďatelinka.
Slovenský bojovník Milan Ďatelinka. (Zdroj: Oktagon MMA)
SvetMMA|31. aug 2024 o 00:05

Čaká ho dôležitý súboj.

OBERHAUSEN. Hoci sa najbližší turnaj organizácie Oktagon MMA uskutoční v nemeckom Oberhausene, na svoje si prídu aj česko-slovenskí fanúšikovia.

Na zápasovej karte figuruje až osem našich zástupcov, pričom medzi nimi nechýba ani Milan Ďatelinka (10-7). Sympatický bojovník to po návrate pod žlto-čiernu vlajku roztočil na plné obrátky.

„Mr. Comeback“ neostal svojej prezývke nič dlžný. Po troch vystúpeniach v RFA dostal od Oktagonu druhú šancu a okamžite ju využil najlepšie, ako sa dalo.

Na júlovom podujatí s poradovým číslom 59 pod holým nebom ukončil v Bratislave Ondřeja Rašku (10-9) už v 14-tej sekunde. Nekompromisným úderom zaznamenal jeden z najrýchlejších knokautov v histórii Oktagonu.

Po expresnom finiši nepotreboval veľa času na regeneráciu a bez váhania prijal ďalšiu výzvu. Na nepriateľskej pôde v Nemecku tvrdý Ďatelinka narazí na domáceho zástupcu Jamieho Cordera (5-2), ktorý bude chcieť 7. septembra nadviazať na výhru z posledného duelu. Zároveň pôjde o jeho siedmy súboj v projekte Ondřeja Novotného a Pavla Nerudu.

Ďatelinka miesto do Oberhausenu získal zásluhou vypadnutia Zdeňka Polívku (9-7). Z role náhradníka môže teda prípadným triumfom nad Corderom nielen zarmútiť nemecké publikum, ale takisto by sa v rámci nabitej strednej divízie mohol poriadne posunúť nahor rankingom.

Stopercentná bilancia hneď po návrate a k tomu ešte na dvoch po sebe idúcich turnajoch je v profi MMA stále unikátnym úkazom.

Samozrejme, bývalého titulového vyzývateľa z roku 2021 nečaká vôbec jednoduchá úloha. V opačnom rohu bude proti nemu totiž stáť bojovník, ktorý z piatich víťazstiev až tri dosiahol spôsobom KO/TKO v prvom kole. Dokonca si rovnako ako Ďatelinka poradil so spomínaným Raškom.

Zápas Ďatelinku s Corderom je odborníkmi považovaný za súboj mimoriadne zdatných strikerov, ktorí sa v klietke dlho neohrejú. Podľa očakávaní by jeden z nich mal priniesť expresný finiš už v úvodných minútach duelu.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Po expresnom KO dlhú pauzu nepotreboval: Zavŕši Ďatelinka unikátny návrat?