Plešivec vystriedal v 6. lige Bohúňovo

Ilustračná snímka.
Ilustračná snímka. (Autor: SITA/AP)
Peter Podolinský|3. aug 2018 o 00:00

Počas víkendu sa rozbieha najvyššia okresná futbalová súťaž.

ROŽŇAVA. Prvý augustový víkend štartuje okresná futbalový súťaž prvým kolom 6. ligy.

Minulý týždeň sa udiala jedna zmena. Vzhľadom na to, že mužstvo Sokol Bohúňovo neprihlásilo do súťaže mládežnícke mužstvo ani nepredložilo dohodu o spoločnom družstve mládeže, výkonný výbor oblastného zväzu rozhodol o preradení mužstva do 7. ligy.

Na jeho miesto bolo zaradené mužstvo FK Plešivec.

„Je to pre mňa smutná správa, lebo som v Bohúňove odohral pár sezón. My sme už prakticky boli zmierení s tým, že v prvom kole nastúpime na derby s Gemerskou Hôrkou. No derby nás čaká aj teraz, ale s Dlhou Vsou,“ začal hráč FK Plešivec Adrián Szaniszló.

V kuloároch sa hovorí, že v Bohúňove má dôjsť k zmenám vo vedení.

V minulých sezónach práve Plešivčania vypomáhali Sokolu s mládežníckym tímom. Teraz sa to javí tak, že kluby k dohode nedospeli.

„Šťastie však praje pripraveným a my sme pripravení nastúpiť v 6. lige. Tým pádom môžeme otvoriť veľkú fľašu sektu, ktorá sa chladila na záver minulej sezóny,“ pokračoval Szaniszló.

Plešivčania majú avizované odchody, ale zatiaľ sa na prestupovej sfére neudialo nič.

Naopak, do tímu sa snažia dostať skúsených hráčov, popri ktorých by si v zostave hľadali miesto aj dorastenci.

„Padli nejaké mená, ale ešte by sme ich neradi zverejňovali, kým nie je všetko dojednané. Často sa nám totiž stalo, že nám konkurencia vyfúkla hráčov spod nosa,“ uviedol Szaniszló.

Podľa vývoja situácie by radi siahli po hráčoch z Bohúňova. Odchádzajúci smerujú do Gemerskej Hôrky.

„Myslím si, že i napriek krátkosti času bude hráčov dostatok. Potocký sa vracia z Anglicka, Skokan je k dispozícii a pravdepodobne opäť uvidíme Kováča.“

V minulej sezóne si Plešivčania v 7. lige počínali vcelku suverénne, no dva zápasy nakoniec rozhodli, že skončili na druhom mieste.

„Na začiatku sme si povedali, že si ideme zahrať. Výsledky nám hrali do kariet, postavenie v tabuľke bolo suverénne. No záver bol zlý. Odohrali sme málo zápasov. Za štyri týždne len jeden majstrovský. Zbabrali sme domáci zápas s Dobšinou, katastrofálne hrali pod hradom Krásna Hôrka. Boli to rany, ktoré nás stáli priamy postup. Veľmi to mrzelo,“ vrátil sa Szaniszló k uplynulej sezóne.

Teraz však dostali Plešivčania šancu, ktorú nechcú premrhať.

„Chcem potvrdiť, že patríme do 6. ligy. Mužstvá sú veľmi silné a do prvej šestky sa prebojovať bude ťažké. Tipujem, že tam budú Rudná, Vyšná Slaná, Krásnohorská Dlhá Lúka, Dlhá Ves, Drnava a, samozrejme, Betliar. Uvidíme ako sa nám bude dať, no každopádne sa chceme vyhnúť záchranárskym prácam,“ uzavrel Szaniszló.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Plešivec vystriedal v 6. lige Bohúňovo