Mourinho s United dokázal, čo sa mu nepodarilo ani v Reale Madrid či v Chelsea

José Mourinho.
José Mourinho. (Autor: TASR/AP)
DIGI Sport, Branko Cap|6. mar 2018 o 19:08

Pozrite si zostrihy z minulého kola aj to, čo futbalové Anglicko čaká v tom budúcom.

Sumár 29. kola - zostrihy zápasov

BRATISLAVA. José Mourinho už odkoučoval všelijaké zápasy, ale ešte nikdy jeho tím nedokázal otočiť duel, v ktorom prehrával 0:2. Nepodarilo sa mu to ani ako koučovi Realu Madrid či londýnskej Chelsea.

Dočkal sa až v pondelok.

Selhurst Park ponúkol skvelú dohrávku 29. kola, v ktorom domáci hráči Crystal Palace ešte v 47. minúte vyhrávali o dva góly, ale Srb Nemanja Matič sa v 91. minúte prezentoval nádhernou strelou za tri body.

Pre domácich to bol krutý výsledok v boji o udržanie sa v Premier League, pre hostí z United veľká vzpruha v boji o elitnú štvorku.

Arsenal bez európskych súťaží?

Česť a formu londýnskych klubov momentálne zachraňuje iba Tottenham. Jeho hráčom sa darí aj na scéne Ligy majstrov, z Turína si priniesli priaznivý výsledok (2:2) a v domácej lige hrajú atraktívny futbal.

Plán priamych prenosov z PL:

  • všetky zápasy vysiela stanica DIGI Sport 1
<>

SOBOTA 10. MARCA:

<>
  • 13:30 Manchester United - FC Liverpool
  • 16:00 Newcastle - Southampton
  • 18:30 Chelsea - Crystal Palace
<>

NEDEĽA 11. MARCA:

<>
  • 14:30 Arsenal - Watford
  • 17:00 Bournemouth - Tottenham

To sa nedá povedať o Chelsea a už vôbec nie o Arsenale, ktorý bojuje sám so sebou. Štvrtá prehra za sebou nemusí byť poslednou. Zverencov Arsena Wengera totiž v Európskej lige čaká vypredané San Siro a rozbehnuté AC Miláno.

Viete si predstaviť, že v budúcej sezóne si hráči Chelsea nezahrajú v Lige majstrov? Alebo že futbalisti Arsenalu nebudú ani v Európskej lige? To momentálne hrozí.

Súboj gigantov

Zápas 30. kola prinesie súboj gigantov anglického futbalu. Manchester United verzus FC Liverpool sľubuje atraktívny súboj, ale štatistiky za ostatné tri duely sú žalostné: remízy 0:0 (október 2016), 1:1 (január 2017) a 0:0 (október 2017).

Na štadióne Old Trafford očakávame konečne gólovú i slovnú prestrelku. Za čiarami José Mourinho verzus Jurgen Klopp, ale na trávniku najmä Alexis Sánchez a Romelu Lukaku proti Mohamedovi Salahovi a Firminovi.

Bude mužom zápasu opäť brankár domácich David de Gea, alebo budú po stretnutí šťastnejší hráči z Liverpoolu?

Zápas Manchester United - FC Liverpool môžete naživo sledovať už túto sobotu od 13:00 na DIGI Sport 1.

Zákroky 29. kola Premier League 2017/2018

V bránke Manchestru United sa skvelým výkonom prezentoval David de Gea, ani skvelý zákrok Jordana Pickforda nezabránil ďalšej prehre Evertonu a miesto medzi žrďami Liverpoolu si stále viac upevňuje Loris Karius.

O nečakanú výhru Brightonu nad Arsenalom sa pričinil aj brankár Mathew Ryan, k bezgólovej deľbe bodov Stoke v Southamptone prispel Jack Butland a Jonas Lössl síce inkasoval dvakrát, no Harrymu Kanovi gól dať nedovolil.

Góly 29. kola Premier League 2017/2018

Prvý gól Nemanju Matiča v drese Manchestru United bol naozaj lahôdkový a hneď aj rozhodujúci. Tottenham potiahol za troma bodmi krásnymi zásahmi Son Heung-min, svoj okrúhly zápas v drese Watfordu opäť oslávil gólom Troy Deeney a parádnym priamym kopom zariadil aspoň bod pre Leicester v úplnom závere Riyad Mahrez.

Moment 29. kola Premier League 2017/2018: Deeney je hráčom okrúhlych výročí

Troy Deeney, útočník Watfordu, si vie svoje góly načasovať. Skóroval vo svojom 50., 100., 200., 250. a počas uplynulého víkendu aj 300. zápase za spomínaný klub.

Hráč 29. kola Premier League 2017/2018: Son Heung-Min (Tottenham)

Harry Kane síce proti Huddersfieldu strelecky mlčal, Tottenham ale gólmi potiahol Son Heung-min. Pri prvom ukázal chladnú hlavu, s veľkým prehľadom si položil na zem brankára a poslal loptu do siete, pri druhom sa po rýchlej kontre presadil hlavou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mourinho s United dokázal, čo sa mu nepodarilo ani v Reale Madrid či v Chelsea