Začína sa druhá kapitola Vlhovej kariéry po splnení olympijského zlatého sna

Petra Vlhová so zlatou medailou zo ZOH Peking 2022.

Začína sa druhá kapitola Vlhovej kariéry po splnení olympijského zlatého sna

Petra Vlhová so zlatou medailou zo ZOH Peking 2022. (Autor: TASR/AP)
Petra Vlhová so zlatou medailou zo ZOH Peking 2022.
Petra Vlhová so zlatou medailou zo ZOH Peking 2022. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|13. júl 2022 o 07:00

Letná príprava sa oproti minulému roku veľmi nezmenila.

BRATISLAVA. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa už tvrdo pripravuje na novú sezónu. Za sebou má prvé tréningy na snehu a testovanie materiálu. 

Kondičnú prípravu v domácom prostredí má na starosti už niekoľko rokov tréner Šimon Klimčík. Medzi jeho zverencov patrí aj tohtoročná draftová dvojka NHL Šimon Nemec, vodní slalomári Jakub Grigar a Alexander Slafkovský alebo Vlhovej kamarátka česká reprezentantka Martina Dubovská. 

„Dá sa to stíhať. Je to všetko o systéme a plánovaní. Je super, že lyžovanie a hokej sú zimné športy a vodný slalom letný šport. Prípravy sa nejakým spôsobom prelínajú. Nestáva sa, že športovci sú doma v rovnaký čas. 

Aj lyžiari sú chvíľu doma a potom idú na nejaké sústredenie na lyže. Nie som na všetko sám a mám kolegu, s ktorým všetko spoločne zvládame,“ prezradil v rozhovore pre Sportnet dvadsaťdeväťročný tréner. 

Tréning a zábava

Petra Vlhová absolvovala sústredenie na juhu Švajčiarska spoločne s novou fyzioterapeutkou Veronikou Vnenčákovou, ďalším kondičným trénerom Marcom Portom a hlavným trénerom Maurom Pinim. 

Kantón Ticino, ktorému sa hovorí talianske Švajčiarsko, je vzdialený iba dve hodiny autom z Milána. V malebnom prostredí strávila slovenská reprezentantka týždeň a zamerala sa hlavne na silu. Veľa času strávila v posilňovni. 

Tvrdú drinu však striedala so zábavou. V krásnom horskom prostredí jazdila na bicykloch a vyskúšala windsurfing a paddleboard. 

Štart novej sezóny je ešte ďaleko, ale olympijská šampiónka už má v hlave, čo chce dosiahnuť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Začína sa druhá kapitola Vlhovej kariéry po splnení olympijského zlatého sna