Sagan odkazuje majstrovi sveta Metelkovi: Máš môj rešpekt

Peter Sagan (vľavo) a Jozef Metelka.
Peter Sagan (vľavo) a Jozef Metelka. (Autor: TASR/AP, TASR, SME.sk)
Igor Dopirák|2. sep 2017 o 22:09

Jozef Metelka získal na prebiehajúcom šampionáte medzi paracyklistami zlato v časovke.

BRATISLAVA. „To, čo dosiahol, je úžasné. Metelka si zaslúži uznanie a má našu podporu. Rovnako ako v prípade Petra Sagana je to pre slovenskú cyklistiku veľká propagácia,“ reagoval vlani šéf Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) Peter Privara na úspech Jozefa Metelku.

Hendikepovaný Slovák, ktorý má amputovanú ľavú nohu pod kolenom, na paralympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro získal dve zlaté a jednu striebornú medailu. SZC dokonca preveroval, či by mohol Metelku poslať na majstrovstvá sveta zdravých cyklistov.

"Zatiaľ sme nenašli nič, čo by tomu bránilo, ale najskôr musíme osloviť príslušného šéfa sekcie v rámci Svetovej cyklistickej federácie," dodal Privara. Metelka napokon na vlaňajšom šampionáte v katarskej Dauhe chýbal a neobjaví sa ani na blížiacich sa MS v nórskom Bergene.

Darí sa mu však na prebiehajúcom svetovom šampionáte v cestnej paracyklistike.

V juhoafrickom Pietermaritzburgu získal zlato v časovke jednotlivcov na 31 kilometrov v kategórii C4. A medzi jeho gratulantmi sa objavil aj Peter Sagan.

"Obrovská gratulácia k zisku titulu majstra sveta. Máš môj rešpekt," odkázal Sagan Metelkovi na svojej facebookovej prezentácii.

"Si najlepším príkladom toho, že nič nie je nemožné, len treba veriť, tvrdo makať a ísť za svojím! Skvelá práca!"

Aj Sagana onedlho čaká svetový šampionát. V Bergene bude 24. septembra obhajovať titul majstra sveta v pretekoch Elite s hromadným štartom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan odkazuje majstrovi sveta Metelkovi: Máš môj rešpekt