Skvelé správy. Peter Sagan stihne majstrovstvá Slovenska aj Tour de France

Peter Sagan vo farbách tímu TotalEnergies.
Peter Sagan vo farbách tímu TotalEnergies. (Autor: Reuters)
Sportnet|25. jún 2022 o 20:02 (aktualizované 25. jún 2022 o 20:20)

Slovenský cyklista mal negatívny test na covid-19.

BRATISLAVA. Slovenský cyklista Peter Sagan mal negatívny test na covid-19 a zúčastní sa nedeľňajších spoločných majstrovstiev Slovenska a Česka.

Na podujatí v českom meste Mladá Vožice sa pokúsi získať už svoj ôsmy titul majstra Slovenska. Naposledy triumfoval pred rokom v Bánovciach nad Bebravou.

Deň pred podujatím si bol pozrieť trať. „Boli sme si s bratom (Juraj Sagan - pozn. red.) prejsť jeden okruh a je to dosť náročné. Uvidíme, ako sa to vyvinie. Ale, možno, čím to bude ťažšie, tým lepšie,“ povedal Peter Sagan vo videorozhovore pre Slovenský zväz cyklistiky.

Tridsaťdvaročný cyklista priznal, že hneď po národnom šampionáte odlieta na Tour de France. Tie sa začínajú prvý júlový deň v Kodani.

„Prvé tri dni budú určite náročné, keďže začíname v Dánsku a mohlo by tam byť veterno. Vďaka tomu máme o jeden deň voľna navyše, aby sme sa vrátili do Francúzska. Začiatok bude veľmi zaujímavý a potom uvidíme deň po dni.

Určite sa pokúsim vydať maximum a po desiatich dňoch sa ukáže, či má vôbec význam bojovať o zelený dres,“ povedal Sagan na margo svojich ambícií.

Sagan sa už tretíkrát nakazil koronavírusom, pred záverečnou 8. etapou sa musel odhlásiť z pretekov Okolo Švajčiarska. Nemal žiadne príznaky a o šesť dní neskôr mu vyšiel negatívny test.

Tour de France

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2022»Skvelé správy. Peter Sagan stihne majstrovstvá Slovenska aj Tour de France